Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 11:01
A- A A+

Τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 22 έως 34 για τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νότια. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν αύριο σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Εύβοια με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: ΕΜΥ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή