Στη Βουλή το θέμα της αλλαγής γ.γ. στο υπ. Υποδομών

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 11:50
UPD:17:43

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της αντικατάστασης του γενικού γραμματέα του τπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ.Τσιόκα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης.

A- A A+

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της αντικατάστασης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ.Τσιόκα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με το βουλευτή η αιφνίδια αντικατάσταση του γ.γ. εγείρει ερωτηματικά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και γι αυτό ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αφενός αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες του opengov κι αφετέρου αν η εν λόγω αντικατάσταση αποφασίστηκε μόνο από τον αρμόδιο υπουργό ή από συλλογικές κυβερνητικές διεργασίες.

«Για την επιλογή του νέου γενικού γραμματέα αξιολογήθηκαν περισσότερα του ενός πρόσωπα; Αν ναι πότε, πως και από ποιους; Αν όχι τι απέγιναν οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί διαφάνειας και αξιοκρατίας;» ρωτά επίσης ο κ. Παπαδημούλης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού, ο οποίος σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε: «Ο κ. Ραγκούσης καρατόμησε με καθεστωτική αλαζονεία τον γενικό γραμματέα του υπουργείου του, προφανώς γιατί αυτός διαφωνούσε με την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί».

Αναφερόμενος και πάλι στον Γ. Ραγκούση, υποστήριξε ότι «εκκαθαρίζει το έδαφος στο υπουργείο του, γιατί ετοιμάζεται για μεγάλο πόλεμο με τους ταξιτζήδες, έναν πόλεμο που δεν θα ωφελήσει τη χώρα μας, αλλά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που περιμένουν στη γωνία για να αρπάξουν τις περισσότερες άδειες ταξί και να στήσουν το δικό τους κερδοσκοπικό καρτέλ σε βάρος των πολιτών».

ΛΑΟΣ: Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα

«Στον κ. Ραγκούση πρέπει να υπενθυμίσει κανείς την παροιμία "Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα", ανέφερε σε δήλωσή του σχετικά με την αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ.Τσιόκα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Ο κ. Τσιόκας αγωνιζόταν στο ΠΑΣΟΚ πολύ πριν κάποιοι σκεφτούν καν να ασχοληθούν με την πολιτική», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή