ΣΥΝ: Εγκληματική η αύξηση ΦΠΑ σε επιχειρήσεις εστιάσης

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 12:19
UPD:12:21

«Εγκληματική και απόλυτα λανθασμένη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για νέα αύξηση του ΦΠΑ σε 23% στις επιχειρήσεις εστίασης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού.

A- A A+

«Εγκληματική και απόλυτα λανθασμένη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για νέα αύξηση του ΦΠΑ σε 23% στις επιχειρήσεις εστίασης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού, Π. Σκουρλέτης.

«Στις δεδομένες συνθήκες της βαθιάς ύφεσης το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει στο κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πλήττοντας άμεσα την απασχόληση στον κλάδο, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν θα αποφέρει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Ταυτόχρονα, θα οδηγήσει και σε αύξηση των τιμών σε μια σειρά είδη λαϊκής κατανάλωσης που παρέχουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

«Το μέτρο δεν πρέπει να εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, κάνοντας λόγο για «συνέχιση του καταστρεπτικού έργου της κυβέρνησης», που, όπως υποστηρίζει, «βάζει στο στόχαστρο άλλον ένα κλάδο της οικονομίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή