Κρέας κλωνοποιημένων ζώων στην αγορά των ΗΠΑ από το 2003

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 15:01
A- A A+

Κρέας κλωνοποιημένων βοοειδών και χοίρων, καθώς και γάλα από κλωνοποιημένα ζώα, είναι πιθανό να διατίθεται στην αγορά των ΗΠΑ από το 2003, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ποστ».

Η εφημερίδα υπολογίζει σε λιγότερα από εκατό τα κλωνοποιημένα ζώα που εκτρέφονται αυτή τη στιγμή στα αμερικανικά αγροκτήματα. Κανένα απ' αυτά δεν έχει πωληθεί μέχρι στιγμής για να καταναλωθεί, αλλά χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή, καθώς το κόστος τους παραμένει αυξημένο, 20.000 δολάρια για κάθε ζώο.

Η εφημερίδα επικαλείται μια πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS), που ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση της κλωνοποίησης ως μεθόδου που χρησιμοποιείται στην αμερικανική αγροτική παραγωγή.

Η μελέτη υπογραμμίζει ωστόσο τον κίνδυνο της γενετικής χειραγώγησης στα ψάρια και τα έντομα, που διασκορπίζονται στη φύση, ενώ η κλωνοποίηση ζώων αγροκτήματος σημαίνει την αναπαραγωγή του ίδιου ζώου, χωρίς αλλαγή των γονιδίων του.

Η NAS ζήτησε να πραγματοποιηθούν επιπλέον μελέτες, υπογραμμίζοντας πάντως πως έχει εμπιστοσύνη στην ποιότητα του κρέατος των κλωνοποιημένων ζώων, σύμφωνα με την «Ουάσινγκτον Ποστ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή