Εμφαση στην ανάπτυξη από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Συνεχίζονται οι κυβερνητικές συσκέψεις
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 15:32

Διαδοχικές συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρωθυπουργός, επιδιώκοντας γρήγορο βηματισμό και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, εν όψει και της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα.

A- A A+

Διαδοχικές συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρωθυπουργός, επιδιώκοντας γρήγορο βηματισμό και ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα σύσκεψη στην οποία εξετάζεται η πορεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, ενόψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.

Προηγήθηκαν δύο συσκέψεις στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνδιάσκεψη του Κινήματος ο κ. Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και ταυτόχρονα θα αναφερθεί και στο κυβερνητικό έργο, επιχειρώντας να αναδείξει τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Επιθυμεί επίσης να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αποτελεσματικότητας και του δικαίου.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνδιάσκεψη θα λειτουργήσει η Ολομέλεια του σώματος, στην οποία θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία. Θα υπάρξουν επίσης «θεματικά τραπέζια» στα οποία, όπως αναφέρθηκε, θα τεθούν ανοιχτά όλα τα θέματα.

Σχετικά με την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, προγραμματίζεται ο κεντρικός πυρήνας της ομιλίας του να αφορά την ανάπτυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές που θα οδηγήσουν στν δημιουργία θέσεων εργασίας και οι οποίες σχεδιάζεται να παρουσιαστούν στην ΔΕΘ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να προσδώσει στην ομιλία του χαρακτηριστικά «εθνικής αφήγησης», με την έννοια ότι θα κάνει λόγο για τη θέση, την πορεία και την προοπτική της χώρας στο διεθνές περιβάλλον. Αναμένεται επίσης να ζητήσει τη στήριξη των αλλαγών μέσα από διάλογο και συνεννόηση.

Επιπλέον θα κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου, νοουμένου όχι ως απαρίθμηση νόμων, αλλά ως συνόλου αλλαγών και επιθυμεί να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της πολιτικής σταθερότητας και το κλίμα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΛΑΟΣ: Οσοι συσκέπτονται δεν σκέπτονται

«Θυμίζουμε στον πρωθυπουργό ότι όσοι συσκέπτονται δεν σκέπτονται», σχολίασε με αφορμή τις σημερινές συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, καλώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό «να σκεφθεί, επιτέλους, ποια είναι η κατάσταση της χώρας ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή