Πάκισταν: Έκρηξη σε τέμενος με τουλάχιστον 26 νεκρούς

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 12:56
UPD:13:22

Έκρηξη σημειώθηκε σε τέμενος στο Τζαμρούντ του βορειοδυτικού Πακιστάν στη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν 60, σύμφωνα με το Reuters.

A- A A+

Έκρηξη σημειώθηκε σε τέμενος στο Τζαμρούντ του βορειοδυτικού Πακιστάν στη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν 60, σύμφωνα με το Reuters. Για 43 νεκρούς κάνουν λόγο άλλες πληροφορίες.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας με δράστη έφηβο. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η οροφή του τεμένους κατέρρευσε μετά την έκρηξη και ότι σοροί έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

Το Τζαμρούντ είναι η κύρια πόλη της Χάιμπερ, μιας από τις επτά ημιαυτόνομες περιφέρειες των φυλών στην μεθόριο του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

Καμία οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις άνδρες φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο «έριξε δυο πυραύλους σε ένα σπίτι δίπλα σε εκείνο ενός αρχηγού φυλής όπου βρίσκονταν οι αντάρτες» στο νότιο Ουαζιριστάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Η επίθεση έγινε στην περιοχή Σιν Ουάρσακ, περίπου 15 χλμ. από την Ουάνα, κυριότερη πόλη του Νότιου Ουαζιριστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή