Επιστολή Μπους στον Σημίτη για την τρομοκρατία

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 17:15
UPD:17:36
A- A A+

Επιστολή για την προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας απέστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου των ΗΠΑ:

«Αγαπητέ Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Αμερικανικός λαός είναι ευγνώμων σε εσάς και στους Ελληνες πολίτες για την ανεκτίμητη συνεισφορά σας στην εκστρατεία να απελευθερώσουμε τον κόσμο απο την τρομοκρατία.

Τα έθνη μας έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας βασισμένους σε κοινές δημοκρατικές αξίες.

Αυτοί οι δεσμοί έχουν ξεπεράσει τον πόλεμο και τον ολοκληρωτισμό, και τώρα μας δίνουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα, το μίσος και τη βία απο κοινού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αυτές που δέχτηκαν το απευθείας χτύπημα την 11η του περσινού Σεπτεμβρίου, αλλά η τρομοκρατία σκιάζει τις προοπτικές όλης της ανθρωπότητας να ζεί με ειρήνη, ελευθερία και ευημερία.

Ολα τα έθνη πρέπει να ενωθούν για να τη νικήσουν.

Τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση για τη συμβολή της Ελλάδας προς αυτή τη κατεύθυνση. Η χώρα σας θα πρέπει να είναι υπερήφανη για τον ρόλο που έχει επιλέξει να διαδραματίσει για την καταπολέμηση της παγκόσμιας απειλής της τρομοκρατίας.

Οι λαοί που έχουν εξαναγκαστεί να ζούν χωρίς ελευθερία γνωρίζουν την αξία της και δικαίως αντιτίθεται σ' αυτούς που θα την απειλούσαν.

Ο Ελληνικός λαός έχει επιλέξει να πολεμά για την ελευθερία του και δεν θα ανεχθεί να τη χάσει απο την τρομοκρατία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανες να στέκονται μαζί σας ως σύμμαχος σ΄ αυτή την προσπάθεια".

Ειλικρινά,

Τζωρτζ Μπους»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή