Η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» για τη νοσηλεία του Σ.Ξηρού

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 18:36
A- A A+

Απάντηση στα όσα ισχυρίζεται μέσω τηλεφωνικών του συνεντεύξεων ο Σάββας Ξηρός για τη νοσηλεία του στον «Ευαγγελισμό», έδωσε πριν λίγο με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου.

Η επίσημη θέση του νοσοκομείου είναι ότι ουδέποτε πολιτικό πρόσωπο επισκέφθηκε το Σάββα Ξηρό κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του είτε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είτε στο θάλαμο. Επισημαίνεται επίσης ότι εκτός από το νοσηλευτικό προσωπικό το Σάββα Ξηρό επισκέπτονταν μόνο συγκεκριμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, αναγκαίων για την αποκατάσταση της υγείας του.

Η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» επιβεβαιώνει ότι στις 5/7/2002 και μετά από την προτροπή των θεραπόντων ιατρών κρίθηκε αναγκαίο ο ασθενής να εξεταστεί από ψυχίατρους, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική του υγεία.

Στις 10.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας η διευθύντρια του ψυχιατρικού τμήματος του νοσοκομείου με τη βοήθεια του αναπληρωτή καθηγητή ψυχιατρικής Ιωάννη Μαντωνάκη επισκέφθηκαν το Σάββα Ξηρό. Δεν διαπίστωσαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ψυχιατρικό πρόβλημα και γι' αυτό δεν χρειάστηκε να χορηγηθεί οποιοδήποτε φάρμακο ή να γίνει η όποια άλλη ψυχιατρική παρέμβαση.

Οσον αφορά τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον ασθενή ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο των υπεύθυνων νοσηλευτών και ιατρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού».

Κάθε άλλη αναφορά επισημαίνεται ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, όπως στη σφαίρα της φαντασίας ανήκουν και άλλα σενάρια τα οποία θέλουν διάφορους επισκέπτες στο δωμάτιο του Σάββα Ξηρού. «Η πρόσβαση στον ασθενή ήταν αδύνατη καθώς οι χώροι φυλάσσονταν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή