ΝΔ: Επιβεβαιώνεται η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011 14:01
A- A A+

Κλιμακώνει η ΝΔ την επίθεσή της στην κυβέρνηση με αφορμή την οικονομία και τις χθεσινές εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 4,5%.

«Οι συνεχείς αναθεωρήσεις, επί το δυσμενέστερο, των εκτιμήσεων για την ένταση και την έκταση της ύφεσης επιβεβαιώνουν την αποτυχία και τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης», τονίζει σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Σταϊκούρας.

«Κυβέρνηση», συνεχίζει, «η οποία συνεχίζει να υποτιμά ή να αγνοεί τις διαλυτικές συνέπειες της ύφεσης, τόσο για την Κοινωνία όσο και για την Οικονομία».

«Άλλωστε, οι επιθυμίες και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί δεν επαρκούν για να επιβληθεί στην οικονομία "υπακοή"», υποστηριζει ο κ. Σταϊκούρας και συμπληρώνει πως «οι προσδοκίες της Κυβέρνησης πολύ σύντομα καταρρέουν».

Αναφέρει μάλιστα ότι ενώ στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί το 2011 στο 3% [...] χθες, ο υπουργός Οικονομικών ανέβασε την εκτίμηση ακόμη και στο 4,5%, υψηλότερα και από το 2010».

Την κατηγορεί ακόμη ότι έτσι ενισχύει ένα φαύλο κύκλο υπερφορολόγησης, αναπτυξιακής υστέρησης και υπερχρέωσης.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι «απαιτείται συνεπώς η ταχεία έξοδος από την ύφεση με την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας», η οποία θα στηρίζεται στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή