Σε εξέλιξη τέσσερις πυρκαγιές

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011 15:28
A- A A+

Τέσσερις πυρκαγιές -εκ των οποίων οι δύο στην Αττική- βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι φλόγες κατακαίουν χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια. Τριάντα πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στη Μαγούλα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει με ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές και η εικόνα του συγκεκριμένου μετώπου, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σκεπαστή στη Λίμνη Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 11 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος που πνέει με ένταση 6 μποφόρ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στις Πρασιές Ρεθύμνου, στην Κρήτη. Δέκα τέσσερις πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο, καθώς και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή