«Χιλιάδες στρατιώτες έτοιμοι να υπερασπιστούν την Τρίπολη»

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011 16:30
UPD:17:27
A- A A+

Έτοιμοι να υπερασπιστούν την Τρίπολη -προπύργιο του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι- είναι χιλιάδες επαγγελματίες στρατιώτες και εθελοντές, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ, την ώρα που σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Λίβυο ηγέτη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2039608 .

«Η Τρίπολη έχει υπερασπιστές. Έχουμε χιλιάδες επαγγελματίες στρατιώτες και χιλιάδες εθελοντές που προστατεύουν την πόλη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνο πατριώτες, αλλά έχουν οικογένειες και σπίτια που θέλουν να προστατεύουσν και καταλαβαίνουν καλά πως, αν μπουν οι αντάρτες, θα υπάρξει παντού αίμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον της λιβυκής πρωτεύουσας με μοναδικό σκοπό, «την πτώση της λιβυκής κυβέρνησης» και έκανε λόγο για «μια ανήθικη εκστρατεία (του ΝΑΤΟ) εναντίον του λαού».

«Άνθρωποι εκτελούνται στους δρόμους στη Ζαουίγια (40 χλμ. δυτικά), στη Γκαριάν (50 χλμ. νότια) και στη Τζανζούρ (δυτικό προάστιο της πρωτεύουσας), ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ»,υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Καντάφι.

Την ίδια ώρα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην Τρίπολη ανέφερε ότι πυροβολισμοί ακούγονται και πάλι από νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα, μετά τη σχετική ηρεμία που επικρατούσε το πρωί. Αργά το πρωί οι αντάρτες ανακοίνωσαν πως άρχισαν μια επιχείρηση εναντίον της Τρίπολης για να αναγκάσουν τον Καντάφι να συνθηκολογήσει.

Στο μεταξύ, το μαλτέζικο πλοίο που επρόκειτο να απομακρύνει σήμερα ξένους πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων από την Τρίπολη προς τη Μάλτα δεν μπήκε στο λιμάνι επειδή δέχθηκε πυρά, δήλωσε μια εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το μαλτέζικο πλοίο MV Triva 1 που επρόκειτο να απομακρύνει ξένους πολίτες από τη Λιβύη δεν κατάφερε να καταπλεύσει σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Τρίπολης. Δέχθηκε πυρά και αγκυροβόλησε στ' ανοιχτά», δήλωσε η εκπρόσωπος Πολίνα Καπουσίνσκα και πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες με τους εξεγερμένους για να επιτραπεί στο πλοίο να μπει στο λιμάνι και να απομακρύνει τους ξένους με ασφάλεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή