Ολυμπιακός - Ιντερ 2-2 (φιλικό)

Εμφάνιση επιπέδου Champions League οι «ερυθρόλευκοι»
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 00:01
UPD:29/09/2011 11:38

Iκανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λέγοντας όμως πως είναι κρίμα να έρχεται ισοφάριση μετά το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

A- A A+

Παρ' όλο που βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες (λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ) τα 2/3 του αγώνα, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στο φιλικό - πρόβα τζενεράλε με την Ίντερ στη Γενεύη και πραγματοποιώντας εμφάνιση επιπέδου Champions League, έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα εν όψει των υποχρεώσεών του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μη κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 2-0 (ισοφαρίστηκαν στο 89') και μαζί μία νίκη γοήτρου επί της -έστω και αποδυναμωμένης- Ίντερ, έδειξαν όμως σοβαρότητα, πειθαρχία και πάνω απ' όλα ψυχή, κάνοντας τους οπαδούς της Ίντερ ακόμα και να προβούν σε αποδοκιμασίες κατά της ίδιας τους της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να ελέγξει την κυκλοφορία του ματς και έδειχνε καλά στοιχεία. Ο Φέισα έπαιρνε την μπάλα, ο Γέστε είχε όρεξη, ενώ και ανασταλτικά δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ίντερ των αρκετών απουσιών (χωρίς επτά παίκτες). Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να καλύπτουν με επιτυχία τα κενά των τεσσάρων βασικών (Ριέρα, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Τοροσίδη) και προσπαθούσαν κυρίως από τον άξονα να απειλήσουν. Σε μία από αυτές τις προσπάθειες ο Γέστε έβγαλε τη μπαλιά στον Φουστέρ, αλλά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση.

Όλα έδειξαν να αλλάζουν όταν ο έμπειρος Μέλμπεργκ δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα πέντε λεπτών. Τα δυο σκληρά μαρκαρίσματα σε Μιλίτο και Όμπι τον έστειλαν στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα μάλιστα ο Σουηδός να χάνει και το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας (με Καβάλα το Σάββατο), αφού η κόκκινη γράφτηκε κανονικά στο φύλλο αγώνα.

Ο Βάσκος μετέφερε τον Ουρτάδο στο κέντρο άμυνας, και με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Οι «νερατζούρι» άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό, ο Μιλίτο έβρισκε διαδρόμους, ωστόσο τόσο ο Αργεντινός, όσο και ο Άλβαρες δεν έδειξαν υπομονή στην τελική προσπάθεια.

Ο Βαλβέρδε έκανε μόνο μια αλλαγή, αλλά αρκετές εσωτερικές. Με Μανιάτη στη θέση του Φουστέρ, Φέισα- Μοντέστο τα δυο χαφ και αριστερά το Γέστε, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ιδιαίτερα κινητικός. Στο 47' ο Βάσκος εκτέλεσε ωραία φάουλ, ο Σέρβος βγήκε έξυπνα μπροστά από τους αμυντικούς και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα, σοβαρότητα και πειθαρχία και με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κοστάντσο και εκτός από την ευκαιρία του Πάντεφ, ο οποίος σκόραρε, αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, ήλεγχαν τον αγώνα.

Στο 68' ο Μοντέστο έφερε σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον Γκασπερίνι, αφού με ωραίο ευθύβολο σουτ έκανε το 2-0!

Οι αποδοκιμασίες των οπαδών της Ίντερ και η κούραση των «ερυθρόλευκων» έφεραν τους «νερατζούρι» στην επίθεση. Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε προβλήματα και στο 75' έπειτα από μπαλιά-τρύπα του Φαραόνι, ο Πατσίνι μείωσε σε 2-1.

Η νίκη γοήτρου χάθηκε οριστικά στο 89' όταν και πάλι ο Πατσίνι ισοφάρισε σε 2-2.

Iκανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λέγοντας όμως πως είναι κρίμα να έρχεται ισοφάριση μετά το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

«Είμαστε ικανοποιημένοι. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας κόντρα στην Ίντερ και παίξαμε με δέκα παίκτες για μία ώρα μετά την αποβολή του Μέλμπεργκ. Υπήρχε πολλή ζέστη στο γήπεδο και αυτό δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών. Καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0, αλλά μας ισοφάρισαν στο τέλος και είναι κρίμα. Πάντως είναι καλό σκορ και είμαστε ικανοποιημένοι», ήταν το σχόλιο του 47χρονου τεχνικού μετά τον αγωνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος (57' Παπάζογλου), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ουρτάδο, Φέισα (75' Ποτουρίδης), Φετφατζίδης (57' Χαβίτο), Γέστε (57' Χολέμπας), Φουστέρ (46' Μανιάτης), Μιραλάς (63' Πάντελις)

ΙΝΤΕΡ: Σέζαρ, Ζανέτι, Σάμουελ (51' Ρανόκια), Κίβου (74' Φαραόνι), Ζόναταν (46' Πάντεφ), Μότα, Καμπιάσο (91' Κρισέτι) Όμπι, Άλβαρες (46' Πατσίνι), Μιλίτο, Κασταϊνός (64' Σαντόν).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις