Αυξάνονται τα κρούσματα ληστειών σε βάρος οδηγών ταξί

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 17:16
A- A A+

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν το πρώτο πεντάμηνο του 2011 οι ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, το πρώτο πεντάμηνο του 2011 έγιναν 50 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, υπήρξαν 2 απόπειρες ληστείας και εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2010 οι ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί ανήλθαν σε 32, έγιναν 4 απόπειρες και εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου, σχετικά με τα μέτρα προστασίας των οδηγών ταξί.

Ο κ. Παπουτσής επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά των αυτοκινητιστών, την πρόληψη και την αποτροπή θυματοποίησής τους, το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν δώσει εντολές για την εφαρμογή μέτρων αστυνόμευσης και ασφάλειας, κάτω από το συντονισμό των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, των Διευθύνσεων της Αστυνομίας και Ασφαλείας και των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.

Σημειώνει παράλληλα ότι μελετώνται προτάσεις για την τοποθέτηση τεχνικών μέσων προστασίας με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση και ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της εμπειρίας από άλλα κράτη.

Υπενθυμίζει τέλος ότι τον περασμένο Απρίλιο εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Προδιαγραφές Ασφαλείας Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων» με την οποία επιτρέπεται πλέον η τοποθέτηση διαχωριστικού ασφαλείας, με στόχο την προστασία των οδηγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή