Αντιδρούν ΠΑΟ και ΑΕΚ στην ανακοίνωση της Super League

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 07:49
UPD:13:30
A- A A+

Εντονη ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Superleague με την οποία γνωστοποιούσε την πρόθεση της να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα το προσεχές Σάββατο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2041839 . Για αυθαίρετη διαδικασία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση όλων των μελών ή έγκριση του δ.σ. κάνει ο λόγο ο Παναθηναϊκός. Την έκπληξη της εκφράζει η ΑΕΚ, υπενθυμίζοντας πως «ο Συνεταιρισμός αποτελεί σώμα των πολλών και όχι των λίγων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πρασίνων»:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καταγγέλλει τη διαδικασία έκδοσης ανακοίνωσης εκ μέρους της Super league χωρίς προηγούμενη ενημέρωση όλων των μελών ή σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Συνεπώς, η διαδικασία με την οποία εκδήλωσε την πρόθεσή της η Super League, για έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, είναι αυθαίρετη.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διαχωρίζει τη θέση της από τη δήλωση της πρόθεσης αυτής, ή οποία υποκριτικά βασίζεται δήθεν σε έναν προγραμματισμό ο οποίος είχε γίνει με εντελώς διαφορετικά δεδομένα για το χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου»!

Και η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση της Superleague (;), τόσο σχετικά με την διαδικασία αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, μετά την απόφαση υποβιβασμού τους, όσο και για άλλα θέματα που αφορούν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ουδέποτε ενημερώθηκε για την ανακοίνωση αυτή και το περιεχόμενο της και βεβαίως δεν μπορεί να συνυπογράψει μια τέτοια πρόταση, η οποία θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και να εγκριθεί από το σύνολο των μελών του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Συνεταιρισμός αποτελεί σώμα των πολλών και όχι των λίγων».

Κ. Πηλάδάκης: Βάζουν δορυφόρους γύρω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό...

Εν τω μεταξύ με αφορμή το τελεσίγραφο της ΕΠΟ σε Λάρισα και Πανσερραϊκό να αποσύρουν τις προσφυγές τους στα πολιτικά δικαστήρια http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2041983 , ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης δήλωσε ότι η Λάρισα προτίθεται να αποσύρει την προσφυγή της αν δικαιωθεί. Η ΑΕΛ, είπε μιλώντας στο Σκάι, σκοπεύει να σεβαστεί τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων σχετικά με το ποια ομάδα υποβιβάζεται και ποια μένει στη Super League, ωστόσο όπως επεσήμανε, υπάρχει δεδικασμένο για ανάλογες υποθέσεις και του προκαλεί εντύπωση πως αποφασίζουν για τον υποβιβασμό ή μη κάποιων ομάδων.

«Κατά τη Λάρισα η ΕΕΑ πρέπει να παραπέμψει το θέμα στη Super League. Τα πάντα εξαρτώνται από το ποιος καταλαμβάνει τη δέκατη θέση. Πρέπει να δικαιώνονται οι ομάδες που έχουν αδικηθεί. Όταν βγαίνει στο φως συνομιλία όπου αναφέρονται σε παιχνίδι της ομάδας μου και λένε "κουμπώθηκε το παιχνίδι μην ανησυχείς", ε τότε δεν μπορώ να είμαι ήσυχος. Από τη στιγμή που η ομάδα μου υποβιβάστηκε για 4-5 βαθμούς, τόσους βαθμούς όσους κρίθηκε και η έξοδος στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πηλαδάκης και κατέληξε:

«Με λυπεί ιδιαίτερα το συμβάν που δείχνουν την ίδια ευαισθησία με τις ομάδες που τιμωρήθηκαν, δεν έχουμε πρόβλημα να αποσύρουμε την προσφυγή μας από την στιγμή που θα ανέβουν οι ομάδες που πρέπει και θα έχουν κερδίσει δίκαια την άνοδό τους. Εφόσον δικαιωνόμαστε, τότε θα αποσύρουμε την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Λάρισας σχολίασε το γεγονός ότι η ομάδα του έχει αδικηθεί κατάφωρα και βρίσκεται σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση, εκτιμώντας ότι το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα σταματήσει εδώ και πως θα αδικηθούν και άλλες ομάδες στο μέλλον, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Λάρισα δεν έχει αδικηθεί την περασμένη σεζόν από έναν μόνο άνθρωπο και δεν είναι ένας ο υπαίτιος.

«Βάζουν δορυφόρους γύρω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και τους φέρνουν τον έναν απέναντι στον άλλο, δημιουργώντας έτσι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο», υποστήριξε ο πρόεδρος της Λάρισας για τα αίτια της σημερινής κατάστασης για να συμπληρώσει: «Δεν φταίει κανένας ΠΑΟΚ, κανένας Αρης κανένας Αστέρας. Αυτά τα δύο πολύ μεγάλα σωματεία θα πρέπει να καθίσουν και να τα βρουν ώστε να βρει το ποδόσφαιρο τον δρόμο του».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις