Απέσυραν τις προσφυγές από το Διαιτητικό Δικαστήριο ΑΕΛ, Πανσερραϊκός

Εκδικάστηκε του Ηρακλή
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 12:59
UPD:16/09/2011 14:29
A- A A+

Σε απόσυρση των προσφυγών τους από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για να τις υποβάλουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προχώρησαν οι ΠΑΕ Πανσεραϊκός και ΑΕΛ.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή εκδίκαση των προσφυγών, στους φακέλους που είχαν καταθέσει οι δυο ΠΑΕ είχε κάνει λάθος σε μια σειρά από τα έγγραφα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν προσκομίσει. Γι' αυτό και ζήτησαν την αναβολή, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Προκειμένου, λοιπόν, να μη καταρρεύσουν τελείως οι υποθέσεις τους, απέσυραν τις προσφυγές τους, για να τις καταθέσουν εκ νέου -αυτή τη φορά με τα σωστά έγγραφα- την προσεχή εβδομάδα.

Με τις προσφυγές τους ΑΕΛ και Πανσερραϊκός ζητούν να ισχύσουν οι πρωτόδικες αποφάσεις υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, που θα τους δώσουν το δικαίωμα να παραμείνουν αυτές στη Σούπερ Λίγκα, αντί να προβιβαστούν η Δόξα Δράμα και ο Λεβδειακός.

Εκδικάστηκε η υπόθεση του Ηρακλή

Εν τω μεταξύ, κανονικά εκδικάστηκε η προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής, με την οποία ο «Γηραιός» ζητά να του επιβληθεί πρόστιμο και να αναιρεθεί η απόφαση υποβιβασμού για την πλαστή φορολογική ενημερότητα που είχε προσκομίσει.

Το νομικό επιτελείο των «κυανόλευκων» υποστήριξε πως για την πλαστογραφία ευθύνεται φυσικό πρόσωπο και επομένως θα πρέπει να τιμωρηθεί αυτό και όχι η ΠΑΕ. Με το ίδιο επιχείρημα είχε αθωωθεί σε αντίστοιχη περίπτωση η Παναχαϊκή.

Την αντίδραση των ανθρώπων του Ηρακλή προκάλεσε η πρόθεση του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ να ανακοινωθεί η απόφαση για την υπόθεση την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότητα την Τρίτη), καθώς από τον «Γηραιό» θέλουν αυτή να βγει άμεσα, ώστε να προλάβουν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό το σαββατοκύριακο.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης βρέθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, που ισχυρίστηκε ότι έχει έννομο συμφέρον, καθώς αν δικαιωθεί ο Ηρακλής, τότε η Αρκάδες θα είναι εκείνοι που θα υποβιβαστούν. Μάλιστα, κατέθεσε και αίτημα αναβολής της εκδίκασης, λόγω εσφαλμένης σύνθεσης του δικαστηρίου (υποστηρίζουν από την ομάδα της Τρίπολης πως στη σύνθεση του έπρεπε να υπάρχει εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας και όχι της Β' Εθνικής, καθώς ο Ηρακλής αγωνιζόταν ακόμα στην κορυφαία κατηγορία, όταν έγινε η πλαστογραφία), το οποίο απορρίφθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις