«Όχι» σε Προανακριτική για Γ. Αλογοσκούφη - Χρ. Μαρκογιαννάκη

Υπόθεση Siemens
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 15:53
UPD:18:05

Απορρίφθηκε η πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ.Αλογοσκούφη και Χρ.Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens.

A- A A+

Απορρίφθηκε η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτικής), σε βάρος των πρώην υπουργών της ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens.

Το αποτέλεσμα θεωρείτο αναμενόμενο, καθώς στα τέλη Ιουλίου η Ολομέλεια είχε απορρίψει το αίτημα συγκρότησης τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφαινόταν για την πρόταση κατηγορίας σε βάρος των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Στη σημερινή μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν 165 βουλευτές, καθώς απείχαν η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ υπήρξαν και διαρροές από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, «ναι» στην παραπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 9, «παρών» δήλωσαν 10, ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.

Υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Αλογοσκούφη, ψήφισαν 130 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 8, «παρών» δήλωσαν 9, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.

Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος απορρίφθηκε, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός των θετικών ψήφων (151).

Στην ψηφοφορία δεν μετείχαν κατά δήλωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές-μέλη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ από το πρωί ο ΛΑΟΣ, είχε δηλώσει δια του προέδρου του, Γ. Καρατζαφέρη, πως δεν θα μετάσχει στην όλη διαδικασία.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απόντες ήταν οι Β. Τόγιας και Θ. Ρομπόπουλος που λείπουν στο εξωτερικό, ο Δ. Παπουτσής και Σ. Εμμινίδης που είναι ασθενείς και η Βάσω Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, από πλευράς κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρονται τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ και ως κυβέρνηση έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ -και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση- δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, σε υποθέσεις κατά προσώπων, οι βουλευτές ψηφίζουν «κατά συνείδηση».

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Η φαρσοκωμωδία τελείωσε

«Σήμερα τελείωσε οριστικά μια 18μηνη φαρσοκωμωδία με την οποία έγινε προσπάθεια μείωσης μου και που ασφαλώς με ταλαιπώρησε σημαντικά», δήλωσε ο Χ. Μαρκογιαννάκης.

«Τελικά μπορεί οι πρωταγωνιστές της να γελοιοποιήθηκαν, η υπόθεση όμως του σκανδάλου της Siemens είναι σοβαρή και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

Γ. Αλογοσκούφης: Η μικροκομματική προσπάθεια κατέρρευσε οριστικά

«Η άθλια μικροκομματική προσπάθεια εμπλοκής μου στην υπόθεση Ζήμενς, με κατασκευασμένες και έωλες κατηγορίες, σήμερα κατέρρευσε οριστικά. Η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από βουλευτές όλων των πτερύγων, την καταδίκασε για δεύτερη φορά», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Πυρά ΛΑΟΣ κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Έπεσε η αυλαία της φαρσοκωμωδίας για το σκάνδαλο Siemens. Μετά από δύο χρόνια έρευνας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέληξαν ότι αυτό δεν υπήρξε ποτέ! Μη δυσανασχετούν λοιπόν με τις διάφορες “εκτοξεύσεις” του εμπαιζόμενου ελληνικού λαού», σχολίασε ο Κωστής Αϊβαλιώτης εκ μέρους του ΛΑΟΣ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή