«Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού»

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 11:41
UPD:27/08/2011 14:47
A- A A+

Tην πορεία ενός ταξιδευτή που διασχίζει την Ιερά Οδό με σκοπό να φθάσει στην Ελευσίνα περιγράφει η χοροθεατρική παράσταση «Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού» που παρουσιάζεται την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Θέατρο Αττικού Αλσους.

Στην παράσταση, ο ταξιδευτής (μελλοντικός μύστης),συναντά μορφές από τον Ομηρικό ύμνο στη Δήμητρα, από τους Ορφικούς ύμνους, από την «Ιερά Οδό» του Άγγελου Σικελιανού καθώς και τους οραματισμούς του Δημήτρη Παπαδίτσα και της Ελένης Λαδιά.

Οι διαφορετικές τεχνικές χορού (χορός butoh, σύγχρονος χορός και αυτοσχεδιασμός), μαζί με τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων και ηλεκτρονικής μουσική, σε συνδυασμό με το λόγο και το σωματικό θέατρο συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του αρχαίου δράματος, της παράδοσης και της σύγχρονης τέχνης δίνοντας έτσι την διαχρονική και οικουμενική διάστασης της «Ιεράς Οδού».

Η παράσταση επίσης αναδεικνύει την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να ανακαλύψει την διάσταση της «Ιεράς Οδού» σε επίπεδο φιλοσοφικό, ιστορικό αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητας της.

Κυρίαρχη καλλιτεχνική μορφή στην παράσταση είναι ο Ιάπωνας χορευτής butoh Atsushi Takenouchi καθώς και η Ιαπωνίδα μουσικός Hiroko Komiya. Τον σκηνικό χώρο περιβάλλει μία εικαστική εγκατάσταση από αλεύρι.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Μπουρίτη από την «Ομάδα Συν+ Εργασία».

Χορογραφία, Σκηνοθεσία, Δραματουργική Επεξεργασία, Εικαστική Εγκατάσταση: Αιμιλία Μπουρίτη

Χορογραφική Παρέμβαση: Atsushi Takenouchi

Μουσική Σύνθεση και Performance: Hiroko Komiya και Τάσος Φωτίου

Κείμενα: Ελένης Λαδιά «Ωρογραφία», Δημήτρη Παπαδίτσα «Απαντα», Άγγελου Σικελιανoύ «Ιερά Οδός», «Ομηρικός ύμνος Στη Δήμητρα» μετάφραση Δημήτρη Παπαδίτσα και Ελένης Λαδιά.

Performers: Atsushi Takenouchi, Παναγιώτης Γαρμπής, Ιωάννα Ταμπαξή, Αιμιλία Μπουρίτη

Φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη και Παγκράτης Παγκρατίδης

Κοστούμια: Dominic Delcos

Πληροφορίες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Θέατρο Αττικού Άλσους

Προτεινόμενα για εσάς