Γ. Παπανδρέου: Νέο μοντέλο ανάπτυξης με τις ΑΠΕ

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 12:10
UPD:14:48
A- A A+

Ως «κεντρική πολιτική» της κυβέρνησης, που θα βοηθήσει την Ελλάδα να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, παρουσίασε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο Πρωθυπουργός από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο Πικέρμι.

Όπως είπε, «με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανοίγονται προοπτικές εξαγωγών για την κατασκευαστική βιομηχανία σε τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί στην τεχνολογική καινοτομία».

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια θα συμβάλλει ώστε «σιγά-σιγά το σύνολο των νοικοκυριών στην χώρα μας να μπει σε προγράμματα συντήρησης και εξοικονόμησης ενέργειας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τους δημόσιους αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς».

Είπε ακόμη ότι αυτή η προοπτική θα ανοίξει «νέες δουλειές για τη νέα γενιά» και συμπλήρωσε πως πρόκειται για «ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προχωράει στην πράξη και ταυτόχρονα εισάγει την χώρα μας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός αυτήν την ώρα προεδρεύει σύσκεψης στο ΚΑΠΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη με έμφαση στις επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του Κέντρου από τον πρόεδρό του Μάνθο Σανταμούρη. Μεγάλο μέρος της ξενάγησης αφιερώθηκε στο Εργαστήριο Μετρήσεων και Δομικών Υλικών και στο Εργαστήριο Φωτοβολταϊκών του ΚΑΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή