Σε πύρινο κλοιό η Αρκαδία

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 19:03
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο, όπου εκδηλώθηκαν σήμερα 16 πυρκαγιές με πιο σημαντική αυτή που μαίνεται στην Αρκαδία.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων εκκενώθηκαν τα χωριά Πάπαρη, Δάφνη και Μανιάτη. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί κατά την εκκένωση του Μανιάτη, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρεται με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Πάπαρη απ' όλες τις πλευρές και μπουλντόζες από την βόρεια πλευρά προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνη προστασίας στο χωριό.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε ότι οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό του Μανιάτη κι ότι έχουν καεί σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αριθμό.

Κλειστός από τη φωτιά είναι ο δρόμος από τις Καλτεζές προς τον οικισμό Κουβέλια και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα χωριά Βλαχοκερασιά και Κολλίνες.

Όπως ανέφερε επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η φωτιά που ξέσπασε στην Μεταξάδα Μεσσηνίας και η οποία ήταν πολύ κοντά στο χωριό ελέγχεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

«Έχουμε επικεντρωθεί στο μέτωπο της Αρκαδίας, έχουν εκκενωθεί τρία χωριά και είναι απολύτως διασφαλισμένο ότι δεν θα υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην επεκταθεί η φωτιά προς το δάσος, των Καλτεζών», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι θα τη νύχτα θα γίνουν περιπολίες από εθελοντικές οργανώσεις, στα δασικά συμπλέγματα της περιφέρειας και κυρίως στο Μαίναλο, για να προστατευθούν οι περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή