Λιβύη: Βρέθηκαν πτώματα σε αποθήκη στην Τρίπολη

Εκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 19:14
A- A A+

Περίπου 53 πτώματα βρέθηκαν σε αποθήκη στη λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Sky, διευκρινίζοντας ότι φαίνεται πως πρόκειται για ανθρώπους που εκτελέστηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Ο ανταποκριτής του Sky News Στιούαρτ Ράμσεϊ ανέφερε ότι μέτρησε τα πτώματα που βρέθηκαν σε καμένη αποθήκη στη νότια Τρίπολη και υπολογίζει ότι είναι 53.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, προσέθεσε ο Ράμσεϊ, ότι 150 άνθρωποι δολοφονήθηκαν εδώ στις 23 και τις 24 Αυγούστου την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί πολεμούσαν για να πάρουν τον έλεγχο της Τρίπολης από τα στρατεύματα που είναι πιστά στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Sky ότι τα θύματα αυτά ήταν κυρίως πολίτες και σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Την ίδια ώρα ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι το πρώτο πλοίο που έχει αναλάβει την απομάκρυνση των ξένων από την Τρίπολη έφτασε σήμερα στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, με 263 επιβαίνοντες, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιους και Αλγερινούς που εγκατέλειψαν τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Το τουρκικό αυτό πλοίο το οποίο είχε ναυλώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΟΙΜ) έφτασε στο λιμάνι της Βεγγάζης γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδος.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι δήλωσε σήμερα ότι το Κόσοβο αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των Λίβυων εξεγερμένων ως τη νόμιμη εξουσία της Λιβύης.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο αναγνώρισε σήμερα και το Τόγκο.

Την ίδια ώρα, ο Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, ηγέτης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT), του πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων, απήθυνε επείγουσα ανθρωπιστική έκκληση για την Τρίπολη, κάνοντας λόγο κυρίως για έλλειψη ιατρικών υλικών. Έκανε επίσης λόγο για έλλειψη διατροφικών προϊόντων πρώτης ανάγκης στην πρωτεύουσα.

Ερωτηθείς για τις διακοπές νερού και ηλεκτρικού που παρατηρούνται στην Τρίπολη, τις απέδωσε σε σαμποτάζ των δυνάμεων του Καντάφι. Εξέφρασε επίσης φόβους για έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους στις λιβυκές τράπεζες.

Ανακοίνωσε επίσης πως νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου μετέβησαν στην Τρίπολη. Το CNT, το οποίο αριθμεί τώρα 42 μέλη, αναμένεται να φθάσει στο τέλος τα 90 πρόσωπα, διευκρίνισε.

Στο πεδίο της μάχης, ο ηγέτης της εξέγερσης διαβεβαίωσε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρηνική είσοδος των εξεγερμένων στην παραλιακή πόλη Σύρτη, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή