Ηλ.Μόσιαλος: Στην ελληνική δημοκρατία δεν υπάρχει η κουλτούρα της συναίνεσης

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 12:48
UPD:12:50
EUROKINISSI/ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

A- A A+

Η συναίνεση σε μεγάλα ζητήματα είναι απαραίτητη αλλά η ΝΔ δεν δίνει δείγματα ουσιαστικής γραφής, επεσήμανε ο Ηλίας Μόσιαλος στο ρ/σ Real fm, αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, όπως τέθηκε από τους Δ.Ρέππα και Α.Λοβέρδο, σε συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν βαθιά συναινετικές διαδικασίες, οι οποίες θα δοκιμαστούν στην πράξη πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο».

Δήλωσε ακόμη ότι στην ελληνική δημοκρατία «δεν υπάρχει η κουλτούρα της συναίνεσης», καθώς, όπως είπε «επικρατεί η αντίληψη πως μέσα από μία συναινετική διαδικασία κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει και δεν φαίνεται ότι ωφελείται το δημόσιο συμφέρον».

Για τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank, σημείωσε ότι «τα μεγαλύτερα μεγέθη στην ελληνική τραπεζική αγορά είναι χρήσιμα να υπάρχουν, για να ενισχυθεί η ρευστότητα, καθώς το τραπεζικό σύστημα είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Όσο αφορά στις πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων από το Κατάρ, ανέφερε πως «το τραπεζικό σύστημα είναι διεθνές και η εισροή ξένων κεφαλαίων, είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Τέλος, για την πιθανότητα η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση των στόχων του μεσοπρόθεσμου για δύο χρόνια, ο Ηλ. Μόσιαλος είπε ότι δεν έχει ενημέρωση πως θα τεθεί επισήμως τέτοιο θέμα κατά τις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα και τόνισε ότι στη συζήτηση που γίνεται, «πραγματοποιείται μία συνολική επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή