ΥΠΑΑΤ: Με εισοδηματικά κριτήρια η δωρεάν διανομή τροφίμων

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 13:37
UPD:13:51

Το ανώτατο όριο εισοδήματος των 12.000 ευρώ απαίτησε η Κομισιόν να τεθεί ως κριτήριο για τη συμμετοχή στο κοινοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων, αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

A- A A+

Το ανώτατο όριο εισοδήματος των 12.000 ευρώ απαίτησε η Κομισιόν να τεθεί ως κριτήριο για τη συμμετοχή στο κοινοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων, αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο Κ. Σκανδαλίδης επισημαίνει ότι «τα ανώτατα όρια πραγματικού-τεκμαρτού εισοδήματος έχουν τεθεί κατόπιν απαίτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέσπιση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, με στόχο τη διασφάλιση με αντικειμενικά κριτήρια της επιλογής των τελικών δικαιούχων».

Ο υπουργός εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει γιατί «η δωρεάν παροχή τροφίμων οφείλει να απευθύνεται σε πραγματικά, αποδεδειγμένα άπορα άτομα και όχι σε άπορα άτομα εξ' ορισμού, βάσει της ιδιότητας τους ως πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.».

«Με τη θέσπιση ανώτατων ορίων εισοδήματος εξασφαλίζεται η παροχή τροφίμων σε οικογένειες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, λόγω του ότι εμφανίζεται μεγάλο εύρος εισοδημάτων σ΄αυτήν την κοινωνική ομάδα», διευκρινίζει ο υπουργός και προσθέτει ότι «η πρόβλεψη για προσαύξηση του ανωτάτου ορίου εισοδήματος κατά 30% ή 40% ανάλογα με την περίπτωση για τη σύζυγο και για ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, όπως και κατά 40% σε περίπτωση μη ιδιόκτητης κατοικίας, αυξάνει αναλογικά και δίκαια το όριο εισοδήματος, προκειμένου να συμμετέχουν οι πραγματικά έχοντες ανάγκη στο πρόγραμμα».

Η διαβίβαση του παραπάνω εγγράφου έγινε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζήτησε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων οι πολύτεκνες οικογένειες και να είναι δικαιούχοι όσοι έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα 15.000 ευρώ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή