Χρ. Πρωτόπαπας: Η διεύρυνση της Ε.Ε. πρέπει να ξεκινήσει με την Κύπρο

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002 14:56
A- A A+

Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να ξεκινήσει με την Κύπρο και σε αυτό θα εμμείνουμε μέχρι τέλους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ορισμένα δημοσιεύματα τα οποία επικαλούμενα διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι από τους εταίρους στην Ένωση θα διατυπώσουν επιφυλαξεις για την ένταξη της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, διπλωματική πηγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφερόμενη στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αλλά και στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία (3 Νοεμβρίου) δήλωσε: «Πρέπει να θέσουμε το ερώτημα εάν είναι συνετό στην παρούσα συγκυρία να δηλώσουμε απερίφραστα ότι η Κύπρος θα περιλαμβάνεται στο επόμενο κύμα της διεύρυνσης. Δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτε που θα δημιουργήσει αναταραχή στην Τουρκία στην παραμονή των εκλογών τους. Η συγκυρία (η συνάντηση κορυφής των Βρυξελλών) συνηγορεί υπέρ μιάς λιγότερο ρητής διατύπωσης σχετικά με την Κύπρο».

Ο κ. Πρωτόπαπας δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα θέσει βέτο στην περίπτωση κατά την οποία θα εγερθούν επιφυλάξεις για την ένταξη της Κύπρου, ήταν όμως σαφής επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η Ελλάδα θα εμμείνει μέχρι τέλους στην ένταξη της Κύπρου, η οποία, όπως τόνισε, δικαιούται την ένταξη με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

(Πηγή: AΠΕ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή