Ιστιοπλοΐα: Χρυσό στα Tornado για τους Πασχαλίδη-Τριγκώνη

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 15:43
A- A A+

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας σκαφών Tornado στην ιστιοπλοΐα, που διεξήχθη στη λίμνη Μπιέλ της Ελβετίας, κατέκτησε το ελληνικό δίδυμο των Κωνσταντίνου Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη.

Μετά από τέσσερις μέρες απαιτητικών ιστιοδρομιών σε αρκετά δύσκολες συνθήκες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και τους ανέμους που έφταναν τους 22 κόμβους, οι δυο Έλληνες αθλητές κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή.

«Οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες στη λίμνη με αλλαγές στην ένταση και τη διεύθυνση των ανέμων. Η μπουνάτσα μας ταλαιπώρησε τις πρώτες ημέρες με το ακριβώς αντίθετο σκηνικό την τελευταία ημέρα. Τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε παρά την πρόωρη εκκίνηση που είχαμε στην 3η ιστιοδρομία. Είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε μιας και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με το σκάφος μας και ελπίζουμε να καταφέρουμε το ίδιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει σε 10 ημέρες στην Ιταλία», δήλωσε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Γερμανοί Γκέμπερλ Ρόλαντ και Γκέμπλερ Ναχίντ (GER) και την τρίτη οι Αυστραλοί Μπερβίλ Μπρετ και Ντάφιλντ Ράιαν. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε άλλο ένα ελληνικό πλήρωμα, εκείνο των Νίκου Μαύρου και Αλέξανδρου Ταγκαρόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις