Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να στείλουν και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στον Κόλπο, μετέδωσε το Reuters

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002 16:12
A- A A+

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιδιώκει να στείλει διά θαλάσσης στρατιωτικά οχήματα και εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρομαχικά από την Ευρώπη στον Κόλπο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ναυτιλιακές πηγές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θέλει να ναυλώσει ένα μεγάλο σκάφος για την τέταρτη από τον Αύγουστο μεγάλη αποστολή αμερικανικών όπλων στον Κόλπο με εμπορικό σκάφος. Αυτό το τελευταίο αίτημα της Στρατιωτικής Διοίκησης Θαλάσσιων Μεταφορών (MSC) του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία είναι αρμόδια για τη μεταφορά εξοπλισμού διά θαλάσσης, ήταν για το μεγαλύτερο ως τώρα πλοίο, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει πάνω από 3.000 τόνους υλικού.

Το αίτημα είχε διατυπωθεί πριν από τη χθεσινοβραδινή προσφορά του Ιράκ να δεχθεί και πάλι τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, η οποία πάντως απορρίφθηκε από την Ουάσινγκτον ως «ελιγμός ο οποίος θα αποτύχει».

Σύμφωνα με το έγγραφο της ναύλωσης, το πλοίο θα φορτώσει σε τρία διαφορετικά λιμάνια στη βόρεια και τη νοτιοδυτική Ευρώπη και θα ξεφορτώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου σε τρία λιμάνια του Κόλπου, τα οποία δεν διευκρινίζονται.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή