Νέα θεατρική περίοδος για το θέατρο Badminton

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 12:50
UPD:13:54

Ο χορός θα είναι ο πρωταγωνιστής τη νέας θεατρικής περιόδου του θεάτρου Badminton που θα φιλοξενήσει θεάματα από όλο τον κόσμο. Στη φωτογραφία το μπαλέτο «Ζιζέλ» από το Θέατρο Στανισλάφσκι.

A- A A+

Ο χορός θα είναι ο πρωταγωνιστής τη νέας θεατρικής περιόδου του θεάτρου Badminton που θα φιλοξενήσει θεάματα από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, φιλοξενούνται μεγάλα μπαλέτα, όπως «Ζιζέλ» από το Θέατρο Στανισλάφσκι, «Σπάρτακος» από τον θρυλικό χορογράφο των Μπολσόι Γιούρι Γκριγκόροβιτς, «Δον Κιχώτης» από το Imperial Russian Ballet. Το Bejart Ballet Lausanne επιστρέφει με «Bolero» και τη χορογραφία «Dionysos (suite)» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκη και κοστούμια Τζιάνι Βερσάτσε.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μιούζικαλ από το Μπρόντγουαιη και από το Γούεστ Εντ του Λονδίνου. Φέτος ανεβαίνει και το πρώτο ελληνικό μιούζικαλ παραγωγής Θεάτρου Badminton: «Αναζητώντας τον Αττίκ».

Από τη Μόσχα, έρχεται στο Badminton το Vakhtangov Theater με μια ιστορία 100 χρόνων και το «Θείο Βάνια», μια παρασταση που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης παράστασης για τα 150 χρόνια του Αντόν Τσέχωφ.

Το Θέατρο Badminton, φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια του Θεάτρου Στοά, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του ρεπερτορίου των Θανάση Παπαγεωργίου και Λήδας Πρωτοψάλτη, τη «Φαύστα» του Μποστ, αλλά και «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Καλινόφσκι, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την Ταμίλα Κουλίεβα.

Τον Μάρτιο, θα παρουσιαστεί η «Ντενεκεδούπολη» των Γιάννη Μαρκόπουλου, Ευγενίας Φακίνου, η νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Στο ελληνικό του ρεπερτόριο φιλοξενούνται συναυλίες των Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Μαρκόπουλου με σπουδαίους ερμηνευτές, ενώ η σειρά «Τα Πρόσωπα του Ελληνικού Τραγουδιού» σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μιχάλη Κουμπιού θα συνεχίστεί με αφιερώματα.

Το Variete συνεχίζει το φετινό του πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν διαλέξεις με οικοδεσπότη τον Θανάση Λάλα, οι ομάδες που διακρίθηκαν στο Bar Theater, ς μουσικοθεατρικές συναντήσεις, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα ξεδιπλώνεται το παραμύθι του ελληνικού θεάτρου με τη Ζωζώ Σαμπουντζάκη.

Στο πίσω μέρος της κεντρικής σκηνής το Badminton θα παρουσιάσει φέτος το Backstage Theater Festival, με τα έργα 8 διαφορετικών θεατρικών ομάδων από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, ενώ στο Φουαγιέ του Θεάτρου Badminton θα φιλοξενείται η εικαστική θεατρική παράσταση «Αυτό το Παιδί» του Joel Pommerat σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα.

Πληροφορίες

Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, Αθήνα

Προτεινόμενα για εσάς