Επίκαιρη ερώτηση για την επίθεση στον δημοσιογράφο Μ. Κυπραίο

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 12:58
A- A A+

Την άμεση απόδοση ευθυνών για την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 15ης Ιουνίου ζητούν με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γ. Δημαράς.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Δημαράς κάνουν λόγο για «βάρβαρη, ανελέητη και αυθαίρετη αστυνομική βία», αποτέλεσμα της οποίας ήταν, όπως επισημαίνουν «πολλά περιστατικά σοβαρών τραυματισμών, με αποκορύφωμα την ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κατά την ώρα εργασίας του, στην πλατεία Συντάγματος, από ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης».

Από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν, «ο Μανώλης Κυπραίος και η οικογένειά του ζει το δικό της Γολγοθά, με τακτικές ιατρικές εξετάσεις που έχουν ως οριστικό πόρισμα την ολική κώφωση και την αστάθεια κατά τη στάση και τη βάδιση του, ενώ τεράστιες είναι οι επιπτώσεις και στον τομέα της ψυχοσύνθεσής του».

Οι κ.κ. Τσίπρας και Δημαράς ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην τιμωρία των υπαίτιων , επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αναθεώρησης της αλόγιστης χρήσης χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κατά ειρηνικών διαδηλωτών και της προστασίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV