Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ερντογάν

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 13:22
UPD:16:49

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, είχε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου.

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, είχε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η απόφαση επιστροφής περιουσιών σε ελληνικές μειονότητες, για την οποία ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε στον κ. Ερντογάν τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού. Συζητήθηκαν ακόμη οι διεθνείς εξελίξεις και δόθηκε έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, ζήτημα για το οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη εκδημοκρατισμού στις χώρες αυτές.

Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να προγραμματιστεί προσεχώς η Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το περασμένο Ιούνιο, αλλά ανεβλήθη λόγω των εκλογών της Τουρκίας.

«}Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"», παρατήρησε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Κωστής Αϊβαλιώτης, συμπληρώνοντας: «Τα δώρα των Τούρκων γνωρίζουμε το πώς εξαργυρώνονται τελικά. Ο Ερντογάν κάνει τη δουλειά του. Έβαλε απέναντί του 5 εκατ. στρατηγούς με τις οικογένειές τους και προσεταιρίζεται τις μειονότητες που και αυτές είναι περίπου 5 εκατ.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή