Αιχμές Δ. Ρέππα κατά Γ. Ραγκούση

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 18:41
UPD:21:06
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

«Ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές κατά του διαδόχου του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση για την αναστάτωση που προκλήθηκε με την απεργία των ιδιοκτητών ταξί.

Με αφορμή δημοσιεύματα για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων ο κ. Ρέππας σημειώνει πως το Π.Δ. για τα ταξί ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ και προσθέτει: «Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:

Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.

Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης.

»Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ. Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».

Όσον αφορά στο επάγγελμα των μεταφορέων, σημειώνει πως «άνοιξε» για μεν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) με το Ν. 3887/2010, για δε τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) με Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. ΚΥΑ: Α8/63771/6239, ΦΕΚ 675), που εκδόθηκε ακριβώς σε συνέχεια αποφάσεων του ΣτΕ, προκειμένου το Δημόσιο να συμμορφωθεί στις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Παρέμβαση Μόσιαλου για εκτόνωση της έντασης

Να εκτονώσει την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη επιχείρησε η κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σημειώνει:

«Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί».

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει.

ΛΑΟΣ: «Η κυβέρνηση δεν θα βρίσκει μέσον να φύγει από την εξουσία»

«Η φευγάτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα βρίσκει μέσον να φύγει από την εξουσία, καθώς τα έχει βάλει και με τους φορτηγατζήδες και τους ταξιτζήδες», σχολίασε ο ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι «το μόνο πρόσφορο μέσο είναι ο αραμπάς με τον οποίο προχωρεί την δήθεν ανασυγκρότηση της οικονομίας».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή