Νέα αντιδικία για την υπόθεση Μayo

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002 19:23
A- A A+

Νέα αντιδικία μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ.Λαλιώτη μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση με τη λιβεριανή εταιρεία Μayo.

Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως η εξέλιξη αυτή «δικαιώνει τη ΝΔ και αποτελεί κόλαφο για όλους εκείνους, που δεν κουράστηκαν χρόνια τώρα να δηλητηριάζουν συστηματικά το δημόσιο βίο, επιχειρώντας να τον φέρουν στα μέτρα τους».

«Ο κ. Λαλιώτης και, προπάντων, ο κ. Σημίτης οφείλουν σήμερα κιόλας να ζητήσουν συγγνώμη. Αν δεν το πράξουν, όχι μόνο θα αποδείξουν ότι είναι κοινοί συκοφάντες, αλλά και θα επιβεβαιώσουν ότι ο πανικός της επερχόμενης ήττας, τους οδηγεί σε επικίνδυνες για τον τόπο ατραπούς».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ.Λαλιώτης σε απάντησή του αναφέρει ότι «όλοι μας θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της, ακόμη και όταν διαφωνούμε με αποφάσεις τoυς», αλλά «θα πρέπει να γνωρίζουν και οι δικαστικοί λειτουργοί ότι σε ένα δημοκρατικό σύστημα, σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία και οι κρίνοντες κρίνονται».

Ο κ. Λαλιώτης ανέφερε ότι πέρα από την εισαγγελική κρίση «υπάρχει και θα υπάρχει το πολιτικό στίγμα, που σημαδεύει τη ΝΔ για τη συναλλαγή και τη διαπλοκή της με οικονομικά συμφέροντα, υπάρχει το πολιτικό στίγμα για τους διαχρονικούς δεσμούς της με την offshore λιβεριανή εταιρεία Μayo και για τη ροή "αδήλωτου και μαύρου" χρήματος 2,5 εκατ. δολαρίων προς τα Ταμεία της».

Καταλήγοντας ο κ. Λαλιώτης αναφέρει ότι νοιώθει «πολιτικά πλήρως δικαιωμένος γιατί η ηγεσία της ΝΔ αναγκάστηκε να ομολογήσει συναλλαγή με τη Μayo. Ο κ. Ρουσόπουλος και οι ηγεσίες της ΝΔ, Κ.Καραμανλής, Κ.Μητσοτάκης και Μ.Eβερτ, οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη, γιατί παραπλανούσαν συνειδητά τον ελληνικό λαό ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαν σχέση με τη εταιρεία, ενώ είχαν εισρεύσει στα Ταμεία της ΝΔ 2,5 εκατ. δολάρια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή