Θάσος: Εμπρηστής ομολόγησε πως ήθελε να εκδικηθεί το Δήμο

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 11:10
A- A A+

Το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ο 35χρονος άντρας από την Ποταμιά Θάσου, που συνελήφθη χθες και ομολόγησε ότι έβαλε φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, σε ισάριθμες δασικές εκτάσεις του νησιού.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας Αντώνη Μαλελίδη, ο δράστης, κατά την ομολογία του, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και ανέφερε ότι προέβη στην ενέργεια αυτή, επειδή ήθελε να εκδικηθεί το Δήμο Θάσου, γιατί φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πυροσβεστών, ο δράστης λειτουργούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σκορπούσε στο δάσος κοπριά και στη συνέχεια έβαζε φωτιά. Ο συλληφθείς στο παρελθόν ήταν και εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Οι δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί, αλλά και των εθελοντών χωροφυλάκων, αντιλήφθηκαν αμέσως τις φωτιές που έβαζε ο 35χρονος δράστης και χάρη στην άμεση ετοιμότητα -και παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο νησί τις προηγούμενες μέρες- κατάφεραν να τις κατασβέσουν έγκαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 1985 η Θάσος δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα από την ανεξέλεγκτη για σχεδόν τρία 24ώρα πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, πλατάνων και πευκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή