ΥΠΕΞ: Δυναμικό ελληνικό «παρών» στην επόμενη μέρα για τη Λιβύη

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 12:02
UPD:15:57

Η Ελλάδα πρέπει να έχει δυναμικό «παρών» στη διαμόρφωση της λεγόμενης επόμενης ημέρας στη Λιβύη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, υποδεχόμενος, νωρίτερα, εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

A- A A+

Η Ελλάδα πρέπει να έχει δυναμικό «παρών» στη διαμόρφωση της λεγόμενης επόμενης ημέρας στη Λιβύη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, υποδεχόμενος, νωρίτερα, εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο κ. Λαμπρινίδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εταιρειών ότι το υπουργείο «θα επιδιώξει να στηρίξει αμέριστα» την παρουσία τους στη Λιβύη», σημειώνοντας ότι η ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για τον εκδημοκρατισμό της.

«Στον τομέα της ανάπτυξης, η δική σας συμβολή είναι καθοριστική, εκπροσωπείτε εταιρίες που βρίσκονται στη Λιβύη εδώ και καιρό, έχετε δουλέψει εκεί, και με τη δραστηριότητά σας, από εδώ και πέρα, μπορείτε να γίνετε φορείς ανάπτυξης για τη Λιβύη, αλλά και στήριξης της ελληνικής παρουσίας εκεί, καθώς και έμπρακτη απόδειξη των στενών δεσμών του ελληνικού με τον λιβυκό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που εγκαθίδρυσε διπλωματική επαφή στη Βεγγάζη, με την παρουσία, εδώ και μήνες, Ελλήνων διπλωματών που βρίσκονται σε επαφή με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Ανέφερε επίσης ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να ανοίξει εκ νέου την πρεσβεία στην Τρίπολη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Οσον αφορά στην αυριανή συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Λαμπρινίδης παρατήρησε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η διαμόρφωση της επόμενης μέρας και πρόσθεσε ότι «θα επιδιώξουμε τη δική μας πρωταγωνιστική συμμετοχή σε ζητήματα ανθρωπιστικά αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
«Η Ελλάδα θα έχει δυναμικό ΄παρών΄ στη Λιβύη»

Η Ελλάδα θα έχει δυναμικό «παρών» στη Λιβύη

«O υπουργός εξωτερικών αποκάλυψε γιατί η κυβέρνηση συμμετέχει στο λουτρό αίματος και στο πλιάτσικο που οργανώνουν επιχειρηματίες και μονοπώλια στη Λιβύη», παρατηρεί το ΚΚΕ και συμπληρώνει πως «για την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος ιερό και όσιο είναι τα κέρδη των ελλήνων επιχειρηματιών».

«Επείγουσα προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής διπλωματίας πρέπει να είναι η άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, η εδραίωση της ειρήνης και της ομαλής μετάβασης της Λιβύης στη δημοκρατική ομαλότητα χωρίς πράξεις αντεκδίκησης και με εξασφάλιση της εδαφικής και κοινωνικής ενότητας της χώρας», υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Οπως αναφέρει, «αυτές είναι οι προτεραιότητες που οφείλει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση στη συνάντηση της ομάδας επαφής, στο Παρίσι, μαζί με την ετοιμότητά της να συμβάλει στην απαραίτητη ανθρωπιστική και πολιτική βοήθεια και την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θετικής παρουσίας της στην περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή