Εντός του 2014 το νέο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 12:39
A- A A+

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Πάτρα, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Το έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πατρών που έχει αναλάβει η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ έχει δρομολογηθεί με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και όπως εκτιμά ο κ. Παπαϊωάννου, με την υλοποίησή του θα αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της ανεπάρκειας χώρων για τις δικαστικές υπηρεσίες της Πάτρας.

Αναφορικά με την επισκευή των προσόψεων του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου, ο υπουργός ενημερώνει ότι έχει ανατεθεί μελέτη στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και με την απόφαση της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, εγκρίθηκε η ανάθεσης της ψηφιοποίησης Αρχιτεκτονικής Μελέτης, η εκπόνηση της στατικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου "Επισκευή-Αποκατάσταση περιμετρικού γείσου και στηθαίου του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών".

Ταυτόχρονα στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας εκτελούνται έργα βελτιώσεων από τη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ καθώς επίσης υπάρχουν και μελέτες για την πυρασφάλεια και τα πειθαρχικά κελιά οι οποίες "υπό προϋποθέσεις μπορούν να δημοπρατηθούν εντός του 2011".

Στην απάντηση του εξάλλου ο υπουργός διαβεβαιώνει επίσης ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρωση των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων. Ενημερώνει επίσης ότι υπάρχει ήδη η απαιτούμενη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την κατανομή των οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή