ΝΔ: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με την τρόικα

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 14:06
UPD:15:27

Χωρίς να γίνουν δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, που διήρκεσε μία ώρα και ένα τέταρτο.

A- A A+

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά και οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το «κλίμα της συζήτησης ήταν καλύτερο από κάθε άλλη φορά» και ότι «ήταν η πλέον διεκπεραιωτική συζήτηση, καθώς οι θέσεις του κόμματος θεωρούνται δεδομένες, αφού έχουν κατατεθεί και επισήμως».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του κόμματος της αξιωματικής είπαν στους εκπροσώπους της τρόικας ότι οι θέσεις τους υπάρχουν στο "Ζάππειο 1" και στο "Ζάππειο 2" και επίσης επεσήμαναν πως είχαν προβλέψει ότι το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται δεν δίνει λύση, καθώς παρατείνει την ύφεση, ενώ η αυξημένη φορολογία έχει συνέπειες στην πραγματική οικονομία χωρίς να αυξάνει τα έσοδα.

Συνολικά η εφαρμοζόμενη πολιτική αντί να μειώνει αυξάνει το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και, κατά τις ίδιες πηγές, επανέλαβαν την πάγια θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν διαφωνεί με τους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους αλλά ότι αντίθετα επιθυμούν μία διαφορετική πολιτική. Σημείωσαν ακόμη ότι οι προβλέψεις τους επιβεβαιώνονται από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και επέμειναν στην ανάγκη αλλαγής του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της τρόικας, φέρεται να ανέφεραν ότι δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεων με τα κυβερνητικά στελέχη, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των οικονομικών στοιχείων. Στη συζήτηση που έγινε πάντως έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, σημείο στο οποίο «από θέση αρχής συμφωνεί η ΝΔ», όπως έλεγαν στελέχη της.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, με έμφαση στο φορολογικό.

Από την πλευρά της τρόικας συμμετείχαν οι κ.κ. Τόμσεν, Μορ και Μαζούχ, ενώ, από τη ΝΔ, τον κ. Σαμαρά πλαισίωναν οι δύο αντιπρόεδροι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι αναπληρωτές τομεάρχες Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης και οι σύμβουλοι του προέδρου Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή