Κ. Μπατζελή: Καινοτόμος λύση η προ-πτωχευτική διαδικασία

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 16:38

A- A A+

Για ουσιαστικές προσπάθειες που θα δώσουν «ανάσα» στις δοκιμαζόμενες από την κρίση μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Σύσταση Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων - Αντικατάσταση του Έκτου Κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας) - Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης και άλλες διατάξεις».

Όπως τόνισε η βουλευτής, κάθε προσπάθεια διάσωσης από την πτώχευση των επιχειρήσεων και των πιστωτών, αλλά και κάθε προσπάθεια διασφάλισης της διαφάνειας των συμβάσεων όπως εκείνων του δημοσίου με τους ιδιώτες, αποτελούν «σημαντικές παρεμβάσεις» η αποτελεσματικότητα των οποίων θα κριθεί σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών πόρων και των χρηματοδοτικών οργανισμών».

Η κ. Μπατζελή χαρακτήρισε καινοτόμο λύση την προ- πτωχευτική διαδικασία με την οποία αναστέλλεται η πτώχευση των επιχειρήσεων και καθίσταται εφικτή η επαναφορά τους στην αγορά και επισήμανε ότι θα συμβάλει στην εξάλειψη του κοινωνικού και επιχειρηματικού στίγματος και στην αποφυγή απαξίωσης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ίδια, από την προτεινόμενη αναμόρφωση προκύπτουν σημαντικά οφέλη, καθώς διασώζονται θέσεις εργασίας, δεν χάνεται η άυλη αξία της επιχείρησης και δίνεται η δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων. Παράλληλα, όπως εξήγησε, με το να παραμένουν σε λειτουργία οι επιχειρήσεις απομακρύνονται οι πιέσεις για δημιουργία ολιγοπωλιακών τάσεων.

Η βουλευτής έκανε ειδική μνεία και στη σύσταση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, «μια σημαντική ρύθμιση» η οποία, όπως εκτίμησε, θα συμβάλει ουσιαστικά στο συντονισμό και την απόκτηση κοινού πλαισίου δημοσίων συμβάσεων από όλες τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή