Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 08:50
UPD:14:22

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προγραμματίζεται το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ανάλογη κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

A- A A+

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη.

Σκληρή ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας μπροστά στο κύμα καταλήψεων σε πολλά ΑΕΙ της χώρας. «Οταν οι Σύγκλητοι βγάζουν αποφάσεις που λένε ότι "αναβάλουμε τις εξετάσεις για να δώσουμε τη δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους" καταλαβαίνουμε γιατί χρειαζόταν ο Νόμος και γιατί η συναίνεση σε αυτόν τον Νόμο δεν έγινε από τα κόμματα, επιβλήθηκε από την Κοινωνία η οποία λέει "δεν πάει άλλο"», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Σκάι και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κοινόβιο, όπου οι φοιτητές αποφασίζουν πότε θα γίνουν εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία των συγκλήτων έχουν ήδη μεταφερθεί οι εξεταστικές περίοδοι στο ΕΜΠ, στο ΕΚΠΑ, στο Δημοκρίτειο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το απόγευμα της Τετάρτης ανάλογη απόφαση έλαβε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πάντως ρήγμα δημιουργήθηκε στις τάξεις των καθηγητών του ΕΜΠ, μερίδα των οποίων θεωρεί πως το Πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, επισημαίνοντας πως «τα θετικά και αρνητικά του σημεία του νέου νόμου θα αναδειχθούν και θα αξιολογηθούν στην πορεία εφαρμογής».

Σήμερα το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές που πρόσκεινται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Υπό κατάληψη τελούν ήδη σχολές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΕΘνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (Αρχιτεκτονική, Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Φυσικό) και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σε συμβολική κατάληψη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα -και για μία εβδομάδα- το συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του ιδρύματος, ενώ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα τμήματα, προκειμένου να αποφασιστεί η εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΤΕΙ, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε την μετάθεση της Β’ εξεταστικής περιόδου του ακαδημαϊκού έτους 2010-11, για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή