Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 11:02
UPD:11:23
A- A A+

- Σε εφαρμογή η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 23% με τρεις διαφορετικές τιμές στον τουριστικό τομέα και δύο στα καταστήματα τροφίμων και εστίασης.

- Μετάβαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη της Ομάδας Επαφής της Λιβύης για τις εξελίξεις και το μέλλον της χώρας.

- Εκ νέου συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικας.

- Κατάθεση της ρύθμισης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, στη Βουλή προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Σηφουνάκη.

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από εργαζομένους του δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκαστάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώς», ασθενείς καθώς και των οικογενειών τους, καταγγέλλοντας το κλείσιμο 210 κοινοτικών μονάδων ψυχικής υγείας που λειτουργούν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

- 12.00 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των φοιτητών κατά του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, με πρωτοβουλία των ομοσπονδιών των καθηγητών (ΟΛΜΕ), των δασκάλων (ΔΟΕ), των πανεπιστημιακών (Συλλόγων ΔΕΠ) και των ειδικού και εργαστηριακού διδακτικoύ προσωπικoύ των ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

Αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

- 13.30 Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιωάννης Μπουντρούκα για την παρουσίαση του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Τρίπολη.

- 14.00 Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Super League, στο οποίο αναμένεται να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου ο οποίος θα διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

- Σε λειτουργία και πάλι η πρεσβεία της Ιταλίας στην Τρίπολη της Λιβύης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου εξωτερικών.

-Έως τις 16/9 το σινε-αφιέρωμα στη μνήμη και το κινηματογραφικό έργο του Μιχάλη Κακογιάννη, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σαράντα ημέρες από τον θάνατό του.

- Συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων αθλητών στα αγωνίσματα της 6ης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νταεγού της νότιας Κορέας, εκ τω οποίων ο Δημήτρης Χονδροκούκης σε τελικό και οι άλλοι τρεις στα προκριματικά.

- Έναρξη του νέου προγράμματος του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση υποκατάστατων σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών στα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, Ιπποκράτειο, Παπαγεωργίου και Ειδικών Παθήσεων, της Θεσσαλονίκης.

- Δυνατότητα παραλαβής των καρτών- μελών για όσους φίλους της SKODA Ξάνθης έχουν κάνει αίτηση, για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 μέχρι τις 30/7, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ της ομάδας.

- Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Καλαμάτας-Μεγαλόπολης, λόγω της μεταφοράς γιγαντιαίου μηχανήματος στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Η επιχείρηση της μεταφοράς θα ξεκινήσει από τον κόμβο Αλλαγής στο 57,7 χλμ της Εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, θα συνεχίσει έως τον κόμβο Χωρεμίου, στο 43,5 χλμ της Εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, και ακολούθως θα κατευθυνθεί προς το ενεργειακό κέντρο, μέσω της επαρχιακής οδού προς το χωριό Χωρέμι.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων που κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, θα εκτρέπεται από έξοδο Λεονταρίου του αυτοκινητοδρόμου, ακολουθώντας τη διαδρομή, διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα.

- Έναρξη διαδικασίας υπογραφής, από τη ΔΕΗ, των νέων συμβάσεων ηλεκτρικής ενέργειας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος μέχρι 100KW. Τόσο οι επενδυτές ή κατ' επάγγελμα αγρότες που βρίσκονται στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς όσο και εκείνοι που θέλουν να υποβάλουν νέα αιτήματα για σύναψη σύμβασης πώλησης, θα πρέπει να προσέρχονται στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ (και όχι πλέον στον ΔΕΣΜΗΕ). Η διαδικασία αφορά φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις στον ΔΕΣΜΗΕ στο διάστημα από 1/2 μέχρι και 31/8.

- Λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους για τις 27 θέσεις εποχικού προσωπικού που προκήρυξε ο δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής. Η προθεσμία εκπνέει και για τις δύο θέσεις εποχικών του δήμου Ηρακλείου.

- Υπό την προεδρία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, η Σύναξη των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κύπρου στο Φανάρι με θέματα συζήτησης σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, παρουσία του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, Ιεροσολύμων Θεόφιλου και του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου.

- Ενδεχόμενα προβλήματα στις υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet των συνδρομητών του ιδιόκτητου δικτύου Forthnet, κατά το διάστημα 03:00 π.μ – 05:00 πμ, στα Α/Κ Μυτιληνιών, Πυθαγορείου, Χώρας, Καρλοβασίων, Μαραθόκαμπου, Κουμαιίκων, Πλατάνου, Αγίου Κωνσταντίνου, Βουρλιωτών, Κοκκαρίου και Ιεράπετυρας

Οι υπηρεσίες internet των συνδρομητών ενδέχεται να επηρεαστούν κατά το διάστημα 01:00πμ – 02:00πμ, και στην περιοχή της Σάμου.

- Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έως και τις 7/9, από τους ενδιαφερόμενους για κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και αφορούν στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του έτους κατάρτισης 2011-2012.

- Έναρξη έως τις 2/10, της πολιτιστικής δράσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την περιοδεία του Λυρικού Λεωφορείου σε κεντρικά σημεία και πλατείες της Αθήνας. Πρόκειται για ένα κανονικό λεωφορείου με ανοιχτή οροφή, το οποίο θα μεταφέρει μονωδούς και χορωδούς της ΕΛΣ, οι οποίοι στην διαδρομή και στις στάσεις θα ερμηνεύουν δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημες όπερες. Το Λυρικό λεωφορείο ακολουθώντας τη διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Αρδηττού, Βασιλίσσης Όλγας, Αμαλίας, Πλατεία Συντάγματος, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθηνάς, θα πραγματοποιήσει στάσεις στην πλατεία Συντάγματος (Public), στα Προπύλαια και στην πλατεία Κοτζιά από τις 18.30 έως τις 20.30.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή