Μετρήσιμα αποτελέσματα κατά της ανεργίας ζητεί ο Αντ. Σαμαράς

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 11:24
UPD:16:26
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

Μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις ζήτησε από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Οργανισμού στον Αλιμο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο Ελληνας άνεργος είναι αυτός που πλήττεται περισσότερο από αυτή την κρίση και ευχαρίστησε τον διοικητή του ΟΑΕΔ για την ενημέρωση και την πληροφόρηση που του παρείχε.

Σε μια εποχή πλήρους ανεργίας, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο ΟΑΕΔ καλείται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να δώσει στήριξη στους νέους άνεργους «που πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα», αλλά και σε εκείνους που, όπως είπε, έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν βγουν στη σύνταξη.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευσαν στην επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού ο αρμόδιος τομεάρχης, Νίκος Νικολόπουλος και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Aπαιτούμε από τον ΟΑΕΔ μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις»

Α. Σαμαράς: Aπαιτούμε από τον ΟΑΕΔ μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις

«Αν ενδιαφερόταν η ηγεσία της ΝΔ για τη στήριξη των ανέργων δεν θα καταψήφιζε μαζί με την κυβέρνηση και το κόμμα του Καρατζαφέρη τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας τους που πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι πρέπει να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που κατάργησαν με την πολιτική τους τη σταθερή εργασία, αντικαθιστώντας την με μερική ελαστική, με τη λεγόμενη εφεδρεία, με μισθούς εξαθλίωσης και που, αντί για μέτρα για τους ανέργους, στηρίζουν τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«O κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ένα εκατομμύριο άνεργοι της χώρας μας θέλουν δουλειές, αξιοπρεπή επιδόματα ανεργίας, κοινωνική ασφάλιση, οικονομική και κοινωνική στήριξη και όχι κροκοδείλια δάκρυα, κούφιες προεκλογικές υποσχέσεις και ψεύτικες χάντρες και καθρεφτάκια», σχολιάζει ο ΣΥΝ.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι άνεργοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και της ΝΔ γιατί αυτές οι δυνάμεις του δικομματισμού κατάφεραν και διέλυσαν την παραγωγική υποδομή της χώρας και την οδηγούν σε πλήρη χρεοκοπία».

«Ορθώς» ο Α. Σαμαράς ζήτησε μετρήσιμα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, σημειώνει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας όμως ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οφείλει κάποια στιγμή να απαντήσει με ειλικρίνεια» σχετικά με το «τι έπραξε για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Οι πολίτες γνωρίζουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης Καραμανλή», τονίζει το κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή