Γ. Μιχελάκης: Δεν μπορούν να κυβερνήσουν και ονειρεύονται συγκυβέρνηση

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 12:18
UPD:13:08
A- A A+

Υπέρ των πρόωρων εκλογών τάχθηκε μιλώντας στον Real Fm o εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι το κόστος τους θα είναι μικρότερο από το κόστος που έχει η χώρα από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.

Υπέρ των πρόωρων εκλογών τάχθηκε μιλώντας στον Real Fm o εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τη συναίνεση, προσθέτοντας ότι «όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει, ονειρεύεται συγκυβέρνηση». «Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν να βγουν και να το πουν. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τερτίπια [. . .] Το θέμα των πρόωρων εκλογών, το έχουμε χειριστεί με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συναίνεση, ανέφερε επίσης ότι «η ΝΔ, όταν υπάρχουν θετικές ρυθμίσεις δε διστάζει να υπερψηφίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδέχεται λανθασμένες πολιτικές». «Όπως καταψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι στη λάθος κατεύθυνση, ψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι στη σωστή κατεύθυνση», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε ποτέ ναι».

Σχολιάζοντας τον εκτροχιασμό του χρέους, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως αυτό συμβαίνει, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών και διερωτήθηκε: «Τι πρέπει να γίνει ώστε να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξει η συνταγή και να αλλάξει αμέσως;»

Στη συνέχεια υπενθύμισε τις προτάσεις που είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο 2, μεταξύ των οποίων και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, τις οποίες «τώρα έρχονται και τις κουβεντιάζουν». Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ακόμη ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται η μείωση των εσόδων, «οι φόροι τρώνε τους φόρους», η κοινωνία δεν καταναλώνει, τα μαγαζιά κλείνουν.

Η προσεκτική διατύπωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ σχετικά με το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης, δημιουργεί προϋποθέσεις για περαιτέρω προσπάθεια, εκτίμησε από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης επισήμαινε με νόημα πως «οι υπέρμετρες διαφωνίες μεταξύ των υπουργών της Κυβέρνησης, συνθέτουν όλο και πιο πιστά την πολιτική κατάσταση του καλοκαιριού του 2009».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή