Για το δύο στα δύο με Φινλανδία η Εθνική στη Λιθουανία

Ευρωμπάσκετ 2011
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 13:35
UPD:16:10

Μετά τη Βοσνία σειρά για την Εθνική στις μάχες της στο Αλιτους της Λιθουανίας για το Ευρωμπάσκετ παίρνει απόψε η Φινλανδία (18:00, ΕΤ1).

A- A A+

Μετά τη Βοσνία σειρά παίρνει για την Εθνική στις μάχες της στο Αλιτους της Λιθουανίας για το Ευρωμπάσκετ παίρνει απόψε η Φινλανδία (18:00, ΕΤ1).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να διπλασιάσει τις νίκες τους κόντρα στους αξιόμαχους σκανδιναβούς για να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό του, που θα του δώσει σημαντικό πλεονέκτημα εν όψει της επόμενης φάσης.

Οι Φινλανδοί εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους μέσω προκριματικών, ενώ την χθες, στην πρώτη μέρα του τουρνουά γνώρισαν την ήττα από την Κροατία με 84-79, αλλά πάλεψαν μέχρι το τέλος για τη νίκη.

Αν και δεν πρόκειται για χώρα με μπασκετική παράδοση, η Φινλανδία έχει καταφέρει να συγκροτήσει στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μια αρκετά αξιόμαχη ομάδα, που μεγάλο ατού της είναι το τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Οι παίκτες της σουτάρουν πολύ και απ' όλες τις θέσεις, όμως αμυντικά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Οι παίκτες τους Ηλία Ζούρου θα προσπαθήσουν να κοντρολάρουν το ρυθμό και εκμεταλλευόμενοι τα ψηλά τους κορμιά να φέρουν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα.

Σε οκτώ αναμετρήσεις με τους Φινλανδούς η Ελλάδα μετράει έξι νίκες και δυο ήττες. Παρόλα αυτά, η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες ήταν στο Ευρωμπάσκετ του 1984. Τότε η Εθνική είχε γνωρίσει την ήττα με 78-73, παρά τους 41 πόντους που είχε πετύχει ο Νίκος Γκάλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις