Συρία: Δύο νεκροί σε επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 19:32
A- A A+

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας για την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης στη Συρία.

Στην περιοχή της Χομς, ένας πολίτης σκοτώθηκε την αυγή σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στη Ναζιχίν, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.

Στην Ιντλέμπ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα και πέντε τραυματίστηκαν από επίθεση του στρατού κατά του χωριού Αλ Ράμα.

Επίσης στην Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, ένα κοριτσάκι 10 ετών υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί από σφαίρες από τις οποίες είχε χτυπηθεί χθες κοντά στην έδρα της αστυνομίας καθώς βρισκόταν σε ένα ταξί, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση.

Παρά τη συνέχιση της αιματηρής καταστολής των κινητοποιήσεων, οι ακτιβιστές κάλεσε σήμερα μέσω διαδικτύου σε νέες κινητοποιήσεις την Παρασκευή με αίτημα την πτώση του καθεστώτος και σύνθημα: «Καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση».

«Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε κατά εκατομμύρια ως μάρτυρες», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους και επιμένουν στο γεγονός ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να είναι ειρηνικές για να μην επιτρέπεται στο καθεστώς να αποδίδει τα βίαια επεισόδια σε «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού (LCC) σημειώνουν εξάλλου στην ίδια ιστοσελίδα ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν «καθημερινά μέχρι την πτώση του καθεστώτος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή