Ικανοποιημένος με τη νέα νίκη της Εθνικής ο Ζούρος

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 21:11
A- A A+

Στη σκληρή δουλειά των παικτών του στάθηκε ο Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Φινλανδία και τη δεύτερη νίκη της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

Όπως σχολίασε, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία του στους ψηλούς, ενώ χαρακτήρισε ανώτερη τη συγκεκριμένη εμφάνιση σε σχέση με εκείνη κόντρα στη Βοσνία στην πρεμιέρα.

«Σεβόμαστε πολύ τον κόουτς Ντέτμαν και την ομάδα του. Παρακολουθήσαμε αυτή την ομάδα όχι μόνο στο χθεσινό ματς με την Κροατία, αλλά και σε προηγούμενα. Παίζουν καλό μπάσκετ παρότι δεν έχουν ψηλούς παίκτες, αλλά εμείς ήμασταν έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στο προπονητικό τιμ, που έκανε πολύ καλή δουλειά και δεν εμφανιστήκαμε απροετοίμαστοι. Δουλέψαμε στις λεπτομέρειες, αξιοποιήσαμε το πλεονέκτημα στους ψηλούς και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι από χθες, καθώς στην πρεμιέρα ενός τουρνουά όλες οι ομάδες δυσκολεύονται», τόνισε.

Σχετικά με τον επόμενο αγώνα της Εθνικής, δήλωσε: «Πλέον έχουμε ξεκούραση μιας ημέρας και θα αφοσιωθούμε στο ματς με τα Σκόπια για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στον όμιλό μας, δεν υπάρχει εύκολο ματς και το ξέρουμε αυτό. Έχουμε ήδη παρακολουθήσει παιχνίδια των Σκοπίων. Θα πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, εξυπνάδα και όπως πάντα με έμφαση στην άμυνα». 

«Θέλαμε το δυο στα δυο και τα καταφέραμε. Είναι σημαντικό το ότι βελτιώσαμε την εικόνα μας σε σχέση με το πρώτο ματς. Ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με την πρεμιέρα, όμως είχαμε και πάλι κενά διαστήματα», σχολίασε ο Νίκος Ζήσης από την πλευρά του.

«Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε, ειδικά όταν θα έχουμε μπροστά μας πιο δύσκολα ματς. Όταν θα κρίνονται τα πάντα στις λεπτομέρειες, δεν θα μπορούμε να διορθώνουμε με την ίδια ευκολία τα κενά διαστήματα», πρόσθεσε.

Στην ανωτερότητα του ελληνικού συγκροτήματος αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έδειξε πως είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης και τη διαφορά ανάμεσα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες και μία που συμμετέχει στη διοργάνωση. Οι αντίπαλοί μας είχαν εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, ειδικά στο δεύτερο μέρος και το αποτέλεσμα φάνηκε. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ κι έπαιξαν απλό και όμορφο μπάσκετ. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε ένα ματς. Δεν βλέπω γιατί να μην μπορούμε να κοντράρουμε και μία άλλη ομάδα, όπως συνέβη με την Κροατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις