Εντονη αντιπαράθεση Α. Διαμαντοπούλου - Αλ. Τσίπρα

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 14:07

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον πρόεδρο του Συνασπισμού και της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε πως το κόμμα του θα αγωνιστεί ώστε να πέσει η κυβέρνηση.

A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον πρόεδρο του Συνασπισμού και της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για τα προβλήματα στην εκπαίδευση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Την κόντρα προκάλεσε η επισήμανση του κ. Τσίπρα ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί «για να πέσει» ο νόμος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και η κυβέρνηση. «Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται» απάντησε η κ. Διαμαντοπούλου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Α. Τσίπρα στην Α. Διαμαντοπούλου

Επίκαιρη Ερώτηση Α. Τσίπρα στην Α. Διαμαντοπούλου

Στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συνοικέσια μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΛΑΟΣ που θα ανατρέψει ο ελληνικός λαός, η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για ανάγκη συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας, ενώ χαρακτήρισε «άθλια ψέματα» ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ δεν υποστηρίζει πλήρως την παιδεία.

«Η βία και η μισαλλοδοξία δεν οδηγούν πουθενά. Και χθες επιτεθήκατε με υβριστικό τρόπο και καταλήξατε να συμφωνείτε με τις κινητοποιήσεις για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Στις δημοκρατίες δεν ανατρέπονται οι κυβερνήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να εξηγήσετε στους φοιτητές στους οποίους απευθύνεστε γιατί το νομοσχέδιο δεν υποστηρίζει απολύτως την παιδεία. Πρόκειται για άθλια ψέματα που έχουν μόνο στόχο να παραπλανήσουν τους νέους ανθρώπους».

Σημείωσε ακόμη πως «σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα ξεκινούμε τα κόμματα μια προσπάθεια. Αυτή είναι η δημοκρατία. Υπάρχει ανάγκη στη πορεία να συνεργαστούμε προς όφελος της κοινωνίας. Σας κάνω έκκληση, για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Ναι, να συγκρουστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά να μην θυσιάσατε το μέλλον των φοιτητών για κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα».

«Πρέπει να μπει φρένο σε αυτή την οδυνηρή για τον τόπο κατάσταση. Και ο ελληνικός λαός δεν θα σας το επιτρέψει να την διαχειριστείτε άλλο, ούτε και με τα συνοικέσια σας με ΝΔ και ΛΑΟΣ», είχε επισημάνει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, που τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των φοιτητών, αναφέροντας: «Καταφέρατε να βγάλετε στο προσκήνιο τους νέους ανθρώπους που δεν τους αξίζει αυτό το μέλλον του κ. Τόμσον και των άλλων. Θέλουν παιδεία με ποιότητα. Για εμάς πρώτιστο καθήκον είναι η εφαρμογή της νομιμότητας. Μέγιστο όμως είναι το Σύνταγμα που καταστρατηγείται συνεχώς από την κυβέρνηση σας, Για αυτό θα αγωνιστούμε με την ψυχή μας όχι μόνο για να πέσει ο νόμος σας για την παιδεία και τα ΑΕΙ που στήριξαν και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, αλλά για να πέσει η κυβέρνηση σας. Είναι η μόνη λύση για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, για ένα λαό που του δημιουργήσατε τόσο πόνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή