ΠΑΣΟΚ: Εθνική Συνδιάσκεψη αυτοκριτικής και επανεκκίνησης

Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2011 09:17
UPD:12:58
A- A A+

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ανοίγουν στο Κλειστό Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Στο βήμα αυτή την ώρα για την εισήγησή του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συνέδρων ενώ έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις σε οκτώ θεματικά εργαστήρια για την οικονομία, την κοινωνία, τη δημόσια διοίκηση και την ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του Κλειστού συνοδευόμενος από κ. Καρχιμάκη, χειροκροτούμενος από τα στελέχη του Κινήματος. Αφού χαιρέτησε αρκετούς εκ των συνέδρων, πήρε θέση στο προεδρείο, μετά την εκλογή του οποίου άρχισε την εισήγησή του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος, η Εθνική Συνδιάσκεψη αποτελεί το αποκορύφωμα του εσωκομματικού διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος.

«Στόχος της», υπογραμμίζεται, «είναι να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιο μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται, δίνοντας ελπίδα, σιγουριά και προοπτική στους».

«Η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματός μας γίνεται για να οριοθετήσουμε ξανά και τις αξίες που μας εκφράζουν, και τις στοχεύσεις που έχουμε, και την πορεία που παίρνουμε, αλλά και παράλληλα για να δώσουμε και την οργανωτική ορμή που χρειάζεται», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο και χαρακτήρισε άθλο και σημαντική κατάκτηση τις εσωτερικές διαδικασίες που προηγήθηκαν όλο αυτό το διάστημα παρά τις δυσκολίες.

Η πορεία της χώρας, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δεν πρέπει να υπονομεύεται, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «θα ήταν αποπροσανατολιστική η προσπάθεια όσων τώρα επανέρχονται, με τη λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων».

«Δοκιμάσαμε, κάναμε, και εγώ προσωπικά», τόνισε, «μία προσπάθεια με τη Νέα Δημοκρατία, μήπως υπάρχει πράγματι μια διάθεση εθνικής συναίνεσης. Η αίσθηση την οποία εγώ εισέπραξα απ' όλη αυτή την προσπάθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ κοντόφθαλμη η πολιτική τους και πάρα πολύ περιστασιακή και συγκυριακή».

«Ωστόσο», συνέχισε, «είναι σημαντικό να επιδιώκουμε συγκλίσεις, όπως και τις επιδιώξαμε - και καλώς τις επιδιώξαμε - στο χώρο της παιδείας, αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας, γιατί όσο υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση, τόσο εμπεδώνονται θεσμικά οι αλλαγές αυτές και έχουν και μια διαχρονικότητα πολύ πιο σημαντική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή