Γ. Ραγκούσης: Χρειάζονται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις χωρίς καθυστερήσεις

Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2011 20:02
A- A A+

Οι αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν «άμεσα και τολμηρά», τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.

Ερωτηθείς για το πώς θα συνεχιστούν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα , επισημαίνει ότι χρειάζονται «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, κανέναν δισταγμό και χωρίς παλινωδίες».

Εκφράζει ακόμη την άποψη ότι «οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων δεν είναι τόσο όσοι αντικειμενικά ξεβολεύονται ή πλήττονται στα συμφέροντά τους, αλλά εκείνοι που συνεχίζουν να είναι αμετανόητα προσκολλημένοι στο παρελθόν νομίζοντας ότι αρκεί μια δήθεν μεταρρυθμιστική ρητορική».

Σημειώνει παράλληλα ότι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ θα κριθούν βάση τα αποτελέσματα στους στόχους που έχουν τεθεί.

Οσον αφορά στα ταξί, ανέφερε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα φέρει στο υπουργικό συμβούλιο- πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη- τις ρυθμίσεις για τις άδειες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Σημείωσε επίσης ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια αλλά διευκρινίζει ότι «άλλο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πληθυσμιακά κριτήρια και άλλο τα πληθυσμιακά τεχνάσματα για να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή