Δέκα συλλήψεις στη χθεσινή συγκέντρωση «αγανακτισμένων»

Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2011 11:13
UPD:12:01
A- A A+

Τη σύλληψη δέκα ατόμων -επτά για παρακώλυση συγκοινωνιών και τριών για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών- κατά τη χθεσινή συγκέντρωση «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Ενας εξ αυτών κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Χθες το βράδυ περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πάνω και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια ανέβηκαν στον χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Γύρω στα μεσάνυχτα και ενώ είχε δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Αμαλίας οι επτά που συνελήφθησαν, επιχείρησαν να κλείσουν και πάλι τον δρόμο. Οι άλλοι τρεις συνελήφθησαν αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, γιατί πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις.

«Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι για να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους για τη νέα συγκέντρωση οι διοργανωτές.

Συλλαλητήρια στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ διοργανώνουν την επόμενη εβδομάδα (Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου) οι «αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή