Λιβύη: Υπέρ της συμμετοχής μελών της πρώην κυβέρνησης στην εθνική συμφιλίωση η Μόσχα

Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2011 17:07
A- A A+

Υπέρ της συμμετοχής μελών της απελθούσας κυβέρνησης της Λιβύης στη διαδικασία συμφιλίωσης στη χώρα, τάχθηκε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εκείνες οι πολιτικές, εθνοτικές και φυλετικές δυνάμεις που εκπροσώπησαν πρώην ηγέτες της κυβέρνησης της Λιβύης θα πρέπει χωρίς προϋποθέσεις να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης», ανέφερε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Αντόνιο Πατριότα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει συνάψει συμφωνίες για όπλα, ενεργειακές και κατασκευαστικές συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον έκπτωτο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και η Μόσχα θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθούν στη διάρκεια της μετάβασης της εξουσίας από το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης.

Μάλιστα έχει προσκαλέσει μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου για να συζητήσουν τα ρωσικά συμβόλαια στη χώρα, μια πρωτοβουλία για την οποία, όπως είπε ο Λαβρόφ, οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή