Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Παγκόσμιο ρεκόρ για την Τζαμάικα του Μπολτ

Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2011 17:12
REUTERS/MICHAEL DALDER

A- A A+

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο έπεσε η αυλαία του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξήχθη στο Νταεγού της Νότιας Κορέας. Με τεράστια εμφάνιση του Γιουσέιν Μπολτ η Τζαμάικα συνέτριψε το δικό της ρεκόρ στη σκυταλοδρομία 4x100, κατακτώντας με χρόνο 37.04 το χρυσό μετάλλιο.

Το άνθρωπος-«κεραυνός» άφησε για μια ακόμα φορά τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, οδηγώντας μόνος του την ομάδα της χώρας του στον θρίαμβο. Το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όταν η Τζαμάικα είχε σημειώσει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στα 4x100 είχε για βασικό συμπαραστάτη και τον μεγάλο Ασάφα Πάουελ. Στο Νταεγού, όμως, οι άλλοι σπρίντερ της ομάδας ήταν οι σχετικά άσημοι Νέστα Κάρτερ, Μάικλ Φρέιτερ και Γιόχαν Μπλέικ.

Το ασημένιο κατέκτησαν οι Γάλλοι και το χάλκινο οι Σαντ Κιτς & Νέβις. Ατύχησαν Αμερικάνοι και Αμερικανοί, που είδαν τους Μάρλος Ντέβονις και Ντάρβις Πάτο να συγκρούονται και έτσι οι ομάδες τους δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Στον πίνακα των μεταλλίων πρώτες τερμάτισαν οι ΗΠΑ με 25 στο σύνολο (12 χρυσά, οκτώ ασημένια, πέντε χάλκινα) και τους ακολούθησε η Ρωσία με 19 στο σύνολο και η Κένυα με 17.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις