Διήμερο εθνικό πένθος στη Χιλή

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 07:01
UPD:07:08

A- A A+

Διήμερο εθνικό πένθος για τα 21 θύματα από τη συντριβή ενός μεταγωγικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο νησί Ροβινσώνας Κρούσος, κήρυξε ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει τη Δευτέρα και την Τρίτη (σ.σ. σήμερα και αύριο) ημέρες εθνικού πένθους, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να εκφράσουν αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε ο Πινιέρα σε μήνυμά του.

Μεταξύ των θυμάτων είναι μια από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές προσωπικότητες της χώρας, ο 44χρονος δημοσιογράφος Φελίπε Καμιροάγκα.

Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονταν την Κυριακή αν και η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα εξεύρεσης επιζώντων, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να εντοπίσει τις 17 σορούς που αγνοούνται.

REUTERS

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, τύπου Casa, διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση μετά από τη συντριβή του, που σημειώθηκε μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες του πιλότου να προσγειωθεί εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Ο υπουργός Αμυνας Αντρές Αλαμάντ, ο οποίος βρίσκεται στο νησί, δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα μερικές από τις σορούς «να μη βρεθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή