Ανησυχία Γιόσκα Φίσερ για την εξέλιξη με το θέμα του Ιράκ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 12:39
A- A A+

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, δήλωσε σήμερα, ότι εξακολουθεί να ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μονομερή δράση κατά του Ιράκ παρά το γεγονός ότι η Βαγδάτη δέχθηκε την άνευ όρων επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

«Παρά τις τρέχουσες εξελίξεις, παραμένει ο μεγάλος κίνδυνος του πολέμου. Ενας τέτοιος πόλεμος θα έχει σοβαρές και απρόβλεπτες συνέπειες σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή. Υπάρχει ακόμα μεγάλη ανησυχία ότι ίσως ληφθούν μονομερή μέτρα», δήλωσε ο Φίσερ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Ο Φίσερ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να ζητήσει άλλες παραχωρήσεις από τον Σαντάμ, τον οποίο χαρακτήρισε «σκληρό δικτάτορα», αλλά να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην επανάληψη των επιθεωρήσεων το συντομότερο δυνατό.

«Μια νέα συζήτηση για αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράκ απλώς θα περιέπλεκε το έργο του ΟΗΕ», τόνισε ο Φίσερ. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε εξάλλου, ότι είχε μια «ιδιαίτερα φιλική συνομιλία» την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους. «Είχα μια πολύ φιλική συνομιλία μαζί του στη διάρκεια προγεύματος που παρέθεσε ο Κόφι Αναν στα Ηνωμένα Εθνη», είπε συγκεκριμένα.

Γερμανία και ΗΠΑ διαφωνούν ως προ το ζήτημα της ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή